Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yıldız MKE'yi inceledi

Yıldız MKE'yi inceledi

Tarih 21 Mart 2009, 13:33 Editör PINAR YILMAZ

MKE ve Kırıkkale hakkında bilgiler verdi.

Yıldız MKE’yi inceledi

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, MKE Kurumunun gelişmesi ve Kırıkkale’de yatırımların artması için girişimlerini sürdürüyor. Kıratlı, geçtiğimiz gün Yıldızlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız’ı Kırıkkale’ye getirerek MKE ve Kırıkkale hakkında bilgiler verdi.

 

Yatırım için araştırma

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı ve Yıldızlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız, MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası’nda fabrika müdürlerinden MKE Kurumu hakkında bilgi aldılar. Kırıkkale MKE Fabrikaları’nın tüm müdürlerinin katıldığı brifing toplantısında bir konuşma yapan Sebahattin Yıldız, Kırıkkale’nin yatırım avantajlarının olduğunu Çankırı’dan sonra Kırıkkale’de de yatırım konusunda araştırma yaptıklarını söyledi.

 

Ciddi yatırımlarımız var

Çelik Fabrikası’nın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Yıldız, özellikle değerli metaller üzerinde yatırım çalışmaları olduğundan bahsetti. Yıldızlar Holding’in, enerji, değerli metaller, endüstriyel hammadde, seramik, kurşun ve çinko madenleri ve gümüş madenleri üzerinde ciddi yatırımları olduğunu söyleyen Sebahattin Yıldız, ETİ Gümüş ile 600 ton gümüş ürettiklerini ve bunun 200 tonunu yurt dışına ihraç ettiklerini söyledi. Söğüt Seramiklerinin de sahibi olan Yıldız, Türkiye’nin yer altı madenlerinin bu ülkenin kurtuluşu olduğunu söyledi.

 

MKE kurtuldu

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı ise, Kırıkkale’nin ekonomik tüm değerlerini Türkiye’deki yatırımcılara tanıtmak için yoğun gayret içinde olduğunu söyleyerek, Sebahattin Bey’le Kırıkkale’ye önemli yatırımların değerlendirilmesi için geldiklerini söyledi. MKE Kurumunun geçmişte olduğu gibi artık zarar etmediğini, aksine kara geçtiğini söyleyen Kıratlı, girişimleri ile hayata geçirilen DDY’nin tren tekerlerinin Kırıkkale MKE Çelik Fabrikasında üretilmesi ve yeni nesil tüfeklerin MKE’de üretilmesi ile Makine Kimya’nın artık kurtulduğunu söyledi. Kıratlı, daha sonra Sebahattin Yıldız ile Hasandede taşları, Keskin OSB ve Çelebi ile Köprüköy’deki granit madenlerinde incelemelerde bulundular.

Bu haber 6087 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı 60 Kişiye İş Kapısı Açıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi