Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bab-I Ali Geleneği Bozmuyor

Bab-I Ali Geleneği Bozmuyor

Tarih 18 Aralık 2008, 17:39 Editör PINAR YILMAZ

Bab-ı Ali İlim Vakfı tarafından bu yılda yine makale ve şiir yarışması düzenlenecek.

Muharrem Ayına kısa bir süre kala Hz.Hüseyin ve Kerbela Faciası yıldönümünde Kırıkkale’de gelenek yine bozulmayacak. Bab-ı Ali İlim Vakfı tarafından bu yılda yine makale ve şiir yarışması düzenlenecek.

 

Birinciye 600 YTL

Her yıl büyük ilgi ve alaka gören yarışmanın bu yılda aynı derecede ilgi görmesi bekleniyor. Yarışmaya amatör ve profesyonel olmak üzere yine her kesimden katılım bekleniyor. Kırıkkale’den de yoğun katılımın yaşandığı yarışmada aldıkları ödüllerle gündeme gelen Kırıkkaleli şair, ozan ve aydınların bu yılda yine ses getirmesi bekleniyor. Makale ve şiir dallarında yapılan yarışmada edebiyat ve sanat ölçülerine dikkat edilirken, zaman zaman edebi ve sanatsal bir takım eskilliklere göz yumularak, yeni şair ve edipler kazanmak amaçlanıyor. Yarışmada makale ve şiir yarışmalarında birinciye 600 YTL, ikinciye 400 YTL ve üçüncüye 200 YTL ödül ile ayrıca kitap seti hediye edilecek. Ayrıca sürpriz jüri ödülleri de yarışmada derece alanlara takdim edilecek.

 

Program 7 Ocak’ta

Bu yıl ki makale konusunun Hz.Hüseyin (s.a) ve Kerbela kıyamını tanımanın İslam ümmetinin kaderindeki rolü nedir? Şiir yarışmasının konusu ise Hz. Hüseyin ve Kerbela olacak. Araştırmacı yazar Musa Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilecek program 7 Ocak’ta Kızılkanat Düğün Salonunda yapılacak. Yarışmaya katılanların eserlerini son güne bırakmamalarını isteyen Bab-ı Ali Vakfı yönetim kurulu üyesi Muammer Eker, özellikle zaman zaman başvuruların gecikmesinin sıkıntı yarattığını söyledi.

 

Yarışma şartları

Eker, “Makale ve şiirler katılımcıların kendisine ait olup başkalarının eserlerinden istifade edilmekle birlikte aynen iktibas edilmemelidir. Eserler başka bir yerde yayımlanmamış ve başka bir yarışmaya katılmamış olmalıdır. Yarışmacılar en geç 1 Ocak 2009 tarihine kadar eserlerini teslim yerlerine ulaştırmalı, isim, telefon ve açık adreslerini belirtmelidirler. Ödül kazanan yarışmacılarımızın, ödül törenine kimlikleriyle birlikte bizzat katılmaları zorunludur” dedi.

 

Bu haber 4291 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür - Sanat

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9 DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi