Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Ansiklopedik Sözlük Guinness'e Aday

Ansiklopedik Sözlük Guinness'e Aday

Tarih 21 Ağustos 2009, 12:03 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale'nin Yaylacık Mahallesinde yaşayan Mustafa Pehlivanlı isimli vatandaş 20 yıl önce başlattığı çalışma ile anlamlarını bilmediği kelimeleri araştırdı ve anlamlarını notlar haline getirdi. Pehlivanlı daha sonra çalışmalarını 4006 sayfa, 160 bin kelime ve beş ciltlik Ansiklopedik kitap haline getirdi.

Kırıkkale’nin Yaylacık Mahallesinde yaşayan Mustafa Pehlivanlı isimli vatandaş 20 yıl önce başlattığı çalışma ile anlamlarını bilmediği kelimeleri araştırdı ve anlamlarını notlar haline getirdi. Pehlivanlı daha sonra çalışmalarını 4006 sayfa, 160 bin kelime ve beş ciltlik Ansiklopedik kitap haline getirdi.

 

Mustafa Pehlivanlı yaptığı açıklamada gençliğinden beri anlamını bilmediği kelime veya cümle çıkarsa bundan çok rahatsız olduğunu sonra kitaplardan, ansiklopedilerden ve farklı sözlüklerden topladığı kelimeleri ve anlamlarını biriktirerek sözlük oluşturmaya başladığını ifade etti. Bu çalışmaya ömrümü verdim diyen Mustafa Pehlivanlı, “Ben anlamını bulamadığım kelime olduğu zaman çok kızardım. Bunun üzerine bende bir sempati başladı ve 20 yıldır her kitaptan, dergiden, sözlükten, ansiklopediden kelime anlamlarını biriktirmeye başladım. Sonra bunları ciltlere el yazısı ile yazmaya başladım. Hatta bazen cilt yaptıramazdım esnaf büyüklerim yardım ederlerdi, 6 yılda o sürdü. Tam beş cilt kitap oldu. Guinness Rekorlar Kitabına adayım. Benim devletim bu kitabı değerlendirsin kütüphane raflarında kalmasın bir işe yarasın. Ben o zaman çok mutlu olurum. Yetkililere çağrıda bulunuyorum bana destek olun bu rekor çalışmayı topluma kazandıralım. Ben buna gençliğimi verdim. Şimdi toplumun emrinde olmasını istiyorum” dedi.

Bu haber 4100 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Basın halkın sesidir

Basın halkın sesidir Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabibi ve Başhekimi Ahmet Soyak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle G...

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi