Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Patlayan Barut Fabrikası sigortalı

Patlayan Barut Fabrikası sigortalı

Tarih 04 Eylül 2008, 12:15 Editör PINAR YILMAZ

Bakan Vecdi Gönül : Patlayan Barut Fabrikası sigortalı

Bakan Vecdi Gölün; “Patlayan Barut Fabrikası sigortalı”

Milli Savuna Bakanı Vecdi Gönül, Patlamada hayatlarını kaybeden işçilerin ailelerine taziyede bulundu. Bakan Gönül, patlayan Barut Fabrikası’nın  sigortalı olduğunu söyledi.

 

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül geçtiğimiz günlerde MKE Kurumu Kırıkkale Barut Fabrikası’nda meydana gelen patlamada yaşamlarını yitiren Musa Pehlivanlı, Sönmez Ateş ve Nazmi Tombak’ın ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunmak üzere Kırıkkale’ye geldi. Bakan Gönül ilk olarak Kırıkkale Valisi Mustafa Demirer’i makamında ziyaret etti burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

TEKNİK ARIZA OLDU

Bakan Gönül ilk olarak Kırıkkale Valisi Mustafa Demirer’i makamında ziyaret etti. Gönül, burada gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, daha önceki yapılan açıklamalarda unutulduğu üzere patlayan bölgenin tamamının sigortalı olduğunu ve sigorta işlemlerine de başlandığını söyledi. Tesisin çok yeni bir tesis olduğunu da belirten Bakan Vecdi Gönül “Tesis çok ileri teknoloji ile yapılmış bir tesis, biliyorsunuz müteahhitleri de biri Amerikan, biri İspanya şirketi, orda en ileri teknoloji kullanıldığı için zaten sıcağın etkilemesi gibi bir durumu bizde beklemiyoruz, mutlaka kendi içerisinden bir teknik çözüm, teknik arıza oldu” şeklinde konuştu

 

Bakan Gönül “Tabi sıkıntı şu, binanın mevcut tesislerin tamamı şu anda ortada olmadığı için patlamanın sebeplerini tespit etmek üzere elde bulunması gereken deliller de patlamada imha olmuş oldular, bu sebeple patlamanın sebebini daha çok nazari olarak inceleyerek bulmaya çalışacaklar. Patlamada zarar görenlerin zararlarının da tespit çalışmalarının devam ediyor. Yapılacak olan zarar tespitinden sonra zarar görenlere zararlarının ödenecek” dedi. Daha sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve beraberindekiler patlamada hayatlarını kaybeden işçilerin ailelerine taziyede bulunmak için valilik binasından ayrıldılar.

Bu haber 2324 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Basın halkın sesidir

Basın halkın sesidir Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabibi ve Başhekimi Ahmet Soyak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle G...

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi