Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Zirveye Türk Bayrağı Diktiler

Zirveye Türk Bayrağı Diktiler

Tarih 31 Ocak 2010, 19:24 Editör PINAR YILMAZ

Zirveye Türk Bayrağı Diktiler

Kırıkkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'ne üye 14 dağcı, 158'inci tırmanışı merhum Vali Recep Yazıcıoğlu anısına Denizli Karcı Dağı'na gerçekleştirdi. Soğuk bir havada geçen tırmanış sonunda, zirveye Türk bayrağı dikildi.

Saatler süren tırmanışta, dağcılar zaman zaman mola vermek zorunda kaldı. Ornaz Vadisi derinliklerinde başlayan tırmanış, öğle saatlerinde sona erdi. Dağcılar, önce bin 800 metre yüksekliğindeki Dokuz Çam bölgesine ulaştı. Ağaç örtüsünün tükendiği bölge olarak bilinen Dokuz Çam'dan sonra 200 metre daha tırmanan dağcılar, 2 bin metre yüksekliğindeki zirveye ulaştı.

 
Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, "Zirvede manzara harikaydı. Brezilya'da Rio de Janerio, Avrupa'da Alpleri, Asya'da Himalayaları, ne ararsanız bütün güzellikler buradaydı. Çıkışımız sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Dönüşte, inişler zor olduğu için dağcı arkadaşlarımız gördükleri eğimler doğrultusunda inişlerini gerçekleştirdi." dedi.
 
Herkesin, ömründe bir kez dağ sporu yapması tavsiyesinde bulunan Atun, dağcılık sporunun insanların doğaya ve canlılara bakış açısını değiştirdiğini kaydetti.

Bu haber 4176 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor

Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor

Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor. kendi küçük amaa,hedefleri çok büyük bir dev adam geliyor.

Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında

Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi