Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÖZÜMÜZE DÖNÜŞ MÜ YOKSA YOKOLUŞ MU?

Şelçuk Silsüpür

20 Aralık 2010, 13:25

Şelçuk Silsüpür

ÖZÜMÜZE DÖNÜŞ MÜ YOKSA YOKOLUŞ MU?  

                                             

Akka’da Cezzar Ahmet PAŞA’ YA yenilen Napolyon BONAPART diyor ki:

“insanları yükselten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur, kadının iffetli olması. Bunun yanında her iki cinsi şereflendiren tek bir fazilet vardır. Bu meziyetleri Türk Milletinde mevcuttur.”   

            Bir de dönüp 21.yüzyıl Türk insanına bir bakalım. Ahlak sukut etmiş durumda. Rezilliğin, ahlaksızlığın, namussuzluğun, vicdansızlığın bini bir para… Akla hayale gelmedik kepazelikler, insanın midesini bulandıran, hayretten ağzını açık bırakan, içini burkan, görmekten ve dinlemekten bile çekindiği olaylar her gün çarşaf çarşaf gazetelerde, televizyonlarda. Nasıl bir yozlaşma ki bu, her gün bir yenisiyle hatta daha kötüleriyle karşılaşıyoruz. “Bunu yapan insan olamaz” ifadesini duymaya alıştı artık kulaklarımız. İnsanın kanını donduran bu olaylar çoğalarak Türk toplumunun yakasına yapışmış durumda.

            Acı olan şu. Merhametiyle, sağduyusuyla, mazlumdan yana olmasıyla bilinen Türk toplumunun aleni bir şekilde çürümeye başlaması. İster sosyal patlama ister bozuluş deyin. Türk toplumu, sözüm ona, muhafazakârlaşırken, git gide ahlaki yozlaşma üzerine rekor üstüne rekor kırıyor resmen. Türk toplumu bir cahiliye dönemi yaşıyor sanki. Ahlaki yozlaşma, beraberinde ekonomik ve siyasi alandaki yozlaşmalara, suiistimallere, ahlaksızlıklara da çanak tutuyor doğal olarak. Kadim Türk milleti asli kimliğini kaybetmiş ve uçurumun kenarına gelmiş düşmemek için çırpınıyor artık.

                        Kafalarının içleri boşalmış, düşünmeden alıkonulmuş, içi boş hayaller ve hedeflerle oyalanan, dünyası televizyon, bilgisayar oyunları, cep telefonu, futbol topundan ibaret bir insan tipinin inancı da, ahlakı da bilgi ve erdem temelli olmaktan çıkartılıp kuru ananeye, hurafelere ve sahtekâr insanlara endekslendiğinde bundan başka bir sonuç çıkması da beklenemezdi zaten.     Elimizdeki inanç hazinemizi, milli hasletlerimizi elimizin tersiyle ittik ve üç kuruşluk dünya nimetlerine feda ettik.         Güzel ahlakıyla nam salmış şanlı atalara sahip olduğumuz halde, manen çürüdüğünü düşündüğümüz Batı medeniyetinin bile gözlerini fal taşı gibi açabilecek cinsten rezillikler, ahlaksızlıklar, namussuzluklara yataklık yapar olduk. Yabancıyı veya yolcuyu “Tanrı misafiri” kabul edip, hürmeti ibadet bilen insanların torunları, ülkemizi ziyarete gelen bir İtalyan kadına tecavüz ederek öldürecek kadar alçaklık ve soysuzluk var artık sicilimizde.

            “Bu yaptığını gâvur yapmaz” derlerdi önceden, gâvur yapmaz gerçekten. Yaptıkça kanıksanıyor, alışılıyor, tepki dahi vermez hale geliyor insanlar. “Birkaç sene yatar ve çıkar” mantığıyla yorumlanıyor suç haberleri, ne vahim! Mehmet Akif, Berlin’e yaptığı bir seyahatin nasıl geçtiği sorulduğunda şöyle cevap verir: “işleri dinimiz gibi, dinleri de işlerimiz gibi” Geldiğimiz nokta da bu yargıyı daha da haklı çıkarıyor.

            1.5 milyarlık İslam dünyasındaki ülkelere bakalım. Hepsi de yoksulluk, geri kalmışlık ve zillet içinde. Amerika ve Batı ülkeleri tarafından yerüstü ve yer altı kaynakları sömürülmekte. Hiçbir İslam ülkesi Batı toplumundan herhangi bir ülkenin ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesine ulaşmış değil. Yoksulluk, hırsızlık, işkence, terör listeleri hariç.

             Oysa, Türkiye İslam âleminin, en büyük ülkesi kuşkusuz. 1980 sonrası gerçekleştirilen reformlar ve yaşanan değişimler Türk toplumunda fırsatçı, çıkarcı, bencil, ahlak zafiyetli, cin fikirli tiplerin oluşmasına zemin hazırladı. Kapitalist insan tipinin oluşması, ahlaki düşkünlüklere sebep oldu, sonuçları da zaten ortada. Seviyesizlik, bayağılık, cehalet derya olmuş akıyor üstümüze.

SONUÇ OLARAK; Türk Milleti olarak dini ve milli değerlerimize sahip çıkmalıyız. Özümüze dönüp Sevgi, saygı, hoşgörü, kavramlarını yeniden Türk toplumuna hâkim kılmalıyız.

 

 Milli şairimiz Mehmet Akif bakınız ne diyor;

 

Sahipsiz vatanın batması haktır,

Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır!

 

Orhun Yazıtlarında geçen Bilge Kağanın sözleriyle makalemi bitiriyorum.

 

EY TÜRK! TİTRE VE KENDİNE GEL! BENLİĞİNE SAHİP ÇIK!

Bu haber 4915 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi