Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Uyduculura Gün Doğdu

Uyduculura Gün Doğdu

Tarih 30 Ekim 2008, 18:09 Editör PINAR YILMAZ

Frekanslar Değişti.

Frekans ayarlarını yapamayanlar elektronikçilere koştu. Tamirciler iki gün sonrasına gün veriyor. Frekans değişimi uydu tamircilerinin işine yaramış görünüyor.

Yeni yayın teknolojilerinden tam olarak faydalanmak, mevcudun çok daha üzerinde televizyon yayıncılığını hayata geçirmek, yüksek çözünürlükte HD yayınlarının ve yayıncılığın önünü açmak için TÜRKSAT AŞ Genel Müdürlüğü tarafından TÜRKSAT 1C uydusundaki yayınlar TÜRKSAT 3A uydusuna alındı. Önceki gece itibariyle kanalların frekanslarının değiştirilmesiyle uydu alıcılarının ayarlarını değiştirmek durumunda kalan fakat ayarlayamayan vatandaşlar, elektronikçilerde uzun bir süre sıra beklemek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ve tamirciler ise televizyon kanallarının bir gecede frekans değiştirmesinden yakındı. 

Kırıkkale’de, uydu alıcısı satışı ve tamiri yapan bir işletmenin sorumlusu Mehmet Gümüş de, sisteme bir gecede geçilmesiyle yığılma yaşandığını kaydederek, 100 civarında uydunun ayarlanmak için beklediğini, yoğunluk nedeniyle vatandaşlara 2 gün sonrasına randevu verdiklerini söyledi. Vatandaşların alıcılarını ayarlayabilmeleri için yayın yapan TÜRKSAT'ın Promo kanalındaki tarifi anlamakta güçlük çektiklerini belirten Gümüş, ''bundan dolayı birçok kişi elektronikçilere akın etti. Fakat bir alıcının ayarlanması ortalama 15 dakika ile bir saat arasında zaman alıyor'' dedi.

Bu haber 4341 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Teknoloji

Dr. Cebrail Taşkın'ın Büyük Başarısı

Dr. Cebrail Taşkın'ın Büyük Başarısı Aşağı Mahmutlar'lı hemşerimiz Dr. Cebrail Taşkın Ağ Teknolojileri ve Telekomünikasyon adında bir kitap yayınladı.

Dünya oynarken bizde yasaklandı.

Dünya oynarken bizde yasaklandı. Sosyal ağ Facebook'ta 53 milyon kişinin oynadığı Farmville uygulamasına yasak geldi.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi