Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Fark var Saadet var

Fark var Saadet var

Tarih 24 Mart 2009, 10:01 Editör PINAR YILMAZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisince Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Fark var Saadet var mitingine katıldı.

-SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ KIRIKKALE’DE DÜZENLENEN MİTİNGE KATILDI.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisince Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Fark var Saadet var mitingine katıldı. Binlerce Kırıkkalelinin doldurduğu meydanda konuşan Genel Başkan Kurtulmuş, İktidar ve ana muhalefetin sürekli bir birlerine kötü dediklerini belirterek, “iki tane mahalle çocuğu bir birlerini bu üslupla kavga etse kulaklarından tutar bir kenara oturtursunuz, ama bunla koca adamalar, kulaklarından tutup bir kenara oturtturmak mümkün değil” dedi.

 

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Aksaray’da düzenlenen mitingin ardından Kırıkkale’de Partisince Cumhuriyet meydanında düzenlenen Fark var Saadet var mitinginde seçmenlere seslendi. Konuşmasına, Kırıkkale’ye seçim konuşması yapmak için geldiğini ancak Kırıkkale’nin başkanını seçtiğini söyeleyerek başladı. İktidar ve ana muhalefetin sürekli bir birlerine kötü dediklerini söyleyen Kurtulmuş, “iki tane mahalle çocuğu bir birlerini bu üslupla kavga etse kulaklarından tutar bir kenara oturtursunuz, ama bunla koca adamalar, kulaklarından tutup bir kenara oturtturmak mümkün değil. O zaman Kırıkkale ne yapacak, 29 Martta sandıklarda verdiğiniz oylarla bu beyleri yerine oturtacaksınız” dedi.

 

SP Kırıkkale mitinginde AK Parti hükümetine yüklenen Kurtulmuş, “İktidar partisi kriz teğet geçti derken milletten uzak bir tablo sergiliyor. Başbakan kredi kartı mağdurlarını adeta borcunu ödemeye yanaşmayan vatandaş konumuna sokan Başbakan, kredi kartı mağdurları ile alay etti. Türkiye’de 2 milyon 300 bin kişi kredi kartı mağduru. Çiftçi IMF politikalarından dolayı arazisini işleyemiyor. Anadolu’yu geziyorum, tarlalar bom boş. Çiftçinin hiçbir ürünü ne şeker pancarı ne buğdayı para etmiyor” diye konuştu.

 

Yıllardır memleketi gezdiğini ifade eden Kurtulmuş, memleketin 8 yıldır yanlış politika ile yönetildiğini Kemal Derviş’ten aldıkları her programla AKP’nin ekonomiyi yönetmeye çalıştıklarını söyledi. Kurtulmuş, “ Türkiye’de, İMF ve dünya bankası istiyor diye tarım kesimini tarım üretimini yok ettiler. Kilometrelerce yol gidiyoruz, kilometrelerce arazileri görüyoruz, artık araziler ekilmiyor. İşte Kırıkkaleliler şeker pancarınız para ediyor mu?  Buğdayınız, arpanız para ediyor mu?  Kırıkkale hayvancılıkla kalkınan bir bölge idi hayvancılık para etmiyor, et, süt para etmiyor. Doğu Anadolu’da böyle, İç Anadolu’da böyle. Türkiyenin her tarafında böyle. Türkiye’de tarımsal üretim olmadığı için son iki yılda bir buçuk milyon insanımız göç etmiş.  Bu iktidar Sayın Kemal Derviş’in bıraktığı ekonomik mirası bile koruyamadı. Millet fakirleşti, sanayi durdu, üretim azaldı ülke ekonomisi felç oldu. Bir zamanlar 20 bin kişinin çalıştığı MKE fabrikaları 3 bin çalışana düştü. Bu memlekette satılan fabrikalar yetmemiş, Belediyelerin ellerindeki şirketlerde satılma gayreti içerisindedir. Türkiye’nin her bir yanında olduğu gibi Kırıkkale’de de esnaf siftah etmeden dükkan kapatıyor. Ama şimdi Saadet Partisi yükseliyor” dedi.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kalabalık topluluğa seslenen Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak, bu kalabalığın 29 Mart’ta sandıkta da olmasını istedi. 29 Mart’ta galip olalım ki yerel Kırıkkale yönetiminde farkımız olsun, Saadet olsun. 1944 yılından bu güne kadar Kırıkkale Belediyesi yönetilmiş. Bu memlekete çivi çakana saygı duyarız, duymaya da devam ederiz. Ama bunlarda ise eksiklikler var” şeklinde konuştu.

 

Kırıkkale Belediyesi’ne Başkan olması durumunda Belediye’den makyaj Belediyeciliği kaldıracağını söyleyen Albayrak, “Bu yönetilen Belediyecilik anlayışından hiç kimse memnun değil. Kırıkkale’de Belediye’de her kes bilgi sahibi olsun. Rantçılar, çıkarcılar ve akrabacılar olmasın. 30 Mart sabahında Kırıkkale Belediyesi’ni tek biz değil Kırıkkaleli halkım ile birlikte yöneteceğiz. Kırıkkale’de alınan önemli kararlarda ağabeyler değil, halkın kararı ile karar vereceğiz” diye konuştu. 

 

Albayrak, “Şu beceriksizlere, tepeden bakanlara Saadet ile dur diyeceğiz. Siyaset çile çekenlerin yeridir, tepeden gelenlerin yeri değildir. Bizler evleri, MKE işçilerini, mahallelerimizi, emeklilerimizi ve Kırıkkale halkını ziyaret ediyoruz. Bizler başkaları gibi hiçte tepki almıyoruz. AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Veli Korkmaz’ın seçim arabalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kaseti çalıyor, Başbakan’ın resimleri asılı seçim arabalarında. Kırıkkale Belediyesi’ni Recep Tayyib Erdoğan’mı yönetecek?” sözlerine yer verdi.

 

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Veli Korkmaz’a bir şeyi öğrettiklerini ifade eden Albayrak, “Bizler sokaklarda 30 senedir geziyorduk. Şimdi Başkan Veli Korkmaz yeni gezmeye başladı. Neden yeni gezmeye başladı? Çünkü Kemal Albayrak korkusundan gezmeye başladı. Bizim belediyecilik anlayışımız Kırıkkale’yi yeniden yıkmak değil, daha da geliştirmeye çalışmaktır. Belediyecilik zafer caddesine taş döşemekle olmuyor. Bizler çileye talibiz. Ayın 30’unda Belediye kapısını Kırıkkale halkımız ile beraber geçeceğiz” dedi. 

 

29 Mart 2009 tarihinde tek Belediye Başkanlarını seçmeyeceğimizi belirten SP Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, “Kan ve gözyaşı ile çepeçevre kuşatıldığımız bu mukaddes toprakların bekçisi olarak, insan olma vasfını her zaman temsil eden medeniyetimizin de sözcülüğünü ve varlığını ortaya koyacağız. Bu temsil kabiliyeti de mevcut durumda ancak ve ancak Milli Görüş belediyeciliği ile mümkündür” dedi.

 

 

Bu haber 2306 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi