Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Seçimlere itiraz geldi

Seçimlere itiraz geldi

Tarih 01 Nisan 2009, 15:15 Editör PINAR YILMAZ

ÇÖPLÜKTEN OY PUSULASI BULUNDU İDDİASI

ÇÖPLÜKTEN OY PUSULASI BULUNDU İDDİASI

Seçimlere itiraz geldi

29 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinin tamamlanmasının ardından Kırıkkale Belediye Başkanlığı, bazı ilçe ve beldelerde İlçe Seçim Kuruluna adaylar ve partililer tarafından itirazda bulunuldu. DP’li bir grup oyların çalınarak çöplüğe atıldığını iddia etti.

 

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Merkez ilçeye bağlı Hasandede’de seçimi kazanan Özgürlükçü Demokrasi Partisi (ÖDP) adayı Malik Ejder Coşkun oylarının çalındığı gerekçesi ile itirazda bulunuldu, ikinci itiraz ise Hacılar Beldesinde seçimi kaybeden AK Partili Belediye Başkan Adayı Mevlüt Yaylacı tarafından yapıldı. Yaylacı’nın itirazı da geçerli kanıt gösterilemediği için reddedildi. Üçüncü itiraz ise bir grup genç tarafından gerçekleştirildi. Seçimi kaybeden Demokrat Partili Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz’ın taraftarları olan gençler kendilerine getirildiğini ileri sürdükleri ve bir kısmı yırtılmış oy pusulaları ile birlikte İl Seçim Kuruluna itirazda bulundular. Demokrat Parti Kırıkkale İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çöklü bazı gençlerin çöplükten bularak kendilerine getirdiği oy pusulaları ile birlikte seçim kuruluna itirazda buldu. Çöklü’nün itirazını değerlendiren il seçim kurulu üyeleri bu itirazı da yeterli bulmayarak reddettiler.

 

SLOGANLAR ATTILAR

İtirazın reddedilmesi üzerine seçim sonunda son oy tasniflerinin yapıldığı Kırıkkale Lisesi önünde toplanan Demokrat Partililer hem itirazın reddedilmesine hem de seçimi kazanan Belediye Başkanı Veli Korkmaz aleyhinde slogan atarak haklarının ellerinden alındığını ileri sürdüler. Kırıkkale Lisesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup polis tarafından okul bahçesine sokulmadı. Polisin müdahalesi ile grupla polisler arasında küçük çaplı tartışma yaşandı. Okul önünde toplanan partililer daha sonra toplu halde sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Çarşı merkezine kadar yürüyen grup daha sonra Belediye binası önünde de bir süre slogan attıktan sonra seçim bürosu önünden dağıldılar.

 

Bu haber 2447 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi