Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

CEHENNEME GİDEN YOL

08 Nisan 2013, 09:47

CEHENNEME GİDEN YOL


Türkiye’nin içinde bulunduğu vahim durumu, gazetecilerle yaptığı röportajda Başbakan bile saklayamamaktadır. Bu sebeple her konuşmasında ya Sultan Alparslan’ın kefenini anmakta veya “serden geçme” söyleminde bulunmaktadır. Bu da gösteriyor ki ortada bir kötüye gidiş mevcuttur. Sürekli eriyen genel politikaları ile yolun sonuna gelindiğini, bir adım ötesinin cehennem olacağını herkes gibi rüyalarından uyanmakta olan AKP’liler de anlamaya başlamış bulunmaktadır.

Bir söz vardır; “cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile döşelidir” diye. En azından kabul etmek lazımdır ki AKP içinde iyi niyetle iktidara güç ve destek verenler, art niyetlilerin ekmeğine yağ sürerken cehennem yoluna taş döşediklerinin farkında bile değildirler. Ama biraz fark ettiklerinde ülkenin siyasal dengelerinin nasıl hercümerç olduğu kamuoyu araştırmaları ile dahi belirginleşmektedir. 
MHP Liderinin Antalya Yerel Yönetimler Buluşması ve yörede yapılan siyasi gezi ve faaliyetler, yeni bir devrin arifesinde olduğumuzu işaret etmektedir. MHP’nin sürekli yükselişinin en bariz vasfı, öncelikle Sayın Bahçeli’nin Bursa mitingi ile zirve yapan çıkışıdır. Ardından AKP’nin üzerindeki boya ve sırların dökülmeye yüz tutması ve ülküdaşların fedakâr ve cefakâr gayretleridir. Yaratılan toplumsal muhalefetin kuvvet kazanarak yelkenleri şişirmesi sonucu oluşacak enerji birikimi, siyasal muhalefet olarak MHP sepetine yağmur gibi dolacaktır. MHP’ye yönelimlerin kalıcı kılınması için yapılacak çalışmalar sadece bir yönetici gruba değil onlara destek olacak her Türk Milliyetçisine düşmektedir.
Antalya buluşması 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin favorisinin MHP olacağına işaret etmektedir. Hiç kimsenin şahsi, bölgesel veya zümrevi şikâyetlerde bulunma hakkının olmadığını düşünmekteyim. Büyük bir sadakatle ve samimiyetle çalışılacak bir seçimin galibi elbette MHP olacaktır. 
2014 seçimlerinde eyalete bir hazırlık olarak 6360 sayılı Kanun ile yeni ve kapsayıcı büyükşehirler getirilmektedir. Bu yapılanmanın da panzehirinin MHP’nin olduğu unutulmamalıdır. Allah korusun MHP başarısız olursa ihanet şebekelerine gün doğacaktır. Biz geçen yıl Büyükşehir Kanunu Tasarısı, daha TBMM’ne gelmeden uyarımızı yapmıştık. Bölücülüğün prim yapacağı, Güneydoğu’da büyükşehir belediye başkanlarının yerel başkan veya sözde federe devletlerin başkanları gibi hareket edecekleri, Bölgede zaten halkın özgür iradesi ile seçimlerde oy kullanmasının hayal olduğu, esaret altında tutulan bir halkın kerhen seçeceği bir yönetici sınıfın başımıza ne büyük gaileler açacağına işaret etmiştik. Demokratik meşruiyeti bulunmayan, temeli çürük olan bu Yasanın tesis ettiği mevcut sisteminde belediye başkanı dışında hiçbir siyasal aktöre yer vermemektedir. Açıktır ki bu bir eyalet yönetimi sitemidir. Denetimsizliğin, hesap vermemenin yaygınlaştığı mevcut idari sistem içinde keyfiliğin iyice yerleşeceği unutulmamalıdır. Böylesine yanlış ve yıkıcı etkilerini bünyesinde barındıran bir Yasanın en az zararla hayata geçirilmesi de keza MHP’nin yerel seçimlerdeki başarısı ile ters orantılıdır. Kısaca yaklaşan yerel seçimlerin bir hayat memat meselesi olduğu her türlü izahtan varestedir.
30 Mart Antalya buluşmasının konuşma içeriği bizim de değindiğimiz eyaletleşmeye yol açacak olan Büyükşehir Belediye Yasasıdır. Bu Yasanın vatandaşa bindireceği yük bir tarafa Devlet ve Milletin beka sorununa sebebiyet vereceği belli olmuştur. Alenen her bakanın ve yetkilinin işlerine geldiği gibi devlet yıkıcılığına soyunmaları asla affedilemez. Federal sistemi ve etnik aidiyetlere dayalı bir yönetim tarzını dayatan Başbakanın meşruiyeti önemli ölçüde gölgelenmiştir. 
Türk tarihinde ender rastlanan bir dönemi hep birlikte idrak ederken hepimiz en az kayıplarla badireden nasıl kurtulabileceğimizi iyi hesaplamalıyız. Bölücü terörün eline tevdi edilen güneydoğu insanının çaresizliğini iyi değerlendirmeli, genç kuşakların yoğun propaganda ile beyinlerinin yıkandığını unutmamalıyız. PKK zihniyetlilerin psikolojik üstünlüğünün bir an önce kırılması bir zarurettir. Unutmayalım ki bir Bursa Mitingi bile şişirilen balonun sönmesine yol açmıştır. 
Kısaca yapacak işlerimiz çoktur. Yılmadan, cehenneme giden yola iyiniyet taşları döşeyenlerin uyarılması dönemindeyiz ve 30 Mart seçimlerinden kuvvetle çıkmalıyız.

Bu haber 4083 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi