Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ETKİ YETKİ KONUSU

Fazlı GÜVENTÜRK

30 Ekim 2013, 08:21

Fazlı GÜVENTÜRK

ETKİ YETKİ KONUSU

            “Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen en büyük tehlike cahiller tarafından yönetilmektir. Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden içindeki cephenin suskunluğudur.” Bu anlamlı söz ülkemizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e aittir.

            Bu günler önümüzde bulunan yerel yönetimler seçim için aday adaylarının kendilerini tanıtma, başvurma ve nihayetinde aday adaylığından adaylığa geçme sürecidir. Ardından adaylar arasında hem kişisel özellikleri ve hem de partilerinin etkisi ile seçilme ve yönetime talip olma süreci başlayacak.

            İkici aşama yani siyasi partilerin adaylarının arasından partisi ve kişisel yetenekleriyle ön plana çıkıp seçilmek önemlidir. Ancak birinci aşama da çok önemlidir. Yani partinin bir insanı aday adaylığından aday göstermesi ve seçilecek konuma getirmesi oldukça önemlidir.

            Aday adayı olacak insan mutlak suretle kişisel çıkarlarının üzerinde vatan sevgisini millet sevgisini ve ardından seçilerek hizmet edeceği bölgeyi sevmeyi öncelemelidir. 

            Lider konumda seçilecekse alt konumlarına ve alt birimlerine önem veren, ekip çalışmasına açık, ekibinde bulunan insanların fikrilerine değere veren konumda olmalıdır. Eğer alt birimden seçilecekse mutlaka üstüne amirine veya birlikte yola çıkacağı insanlara destek olmak düşüncesinde olmalı. Üreteceği projeler ile fikir fırtınasına, beyin üretmeye açık olmalıdır.

             İyi bir lider deyince insanları etkileyen olumlu, yenilikçi, cesur ve mantıklı hareket eden bir siyasetçi mi aklınıza geliyor? Bir yaklaşım “Örnek liderleri lider yapan en önemli özelliklerinden biri çevrelerinde akıllı, harekete geçmeye hazır, sadık ve coşkulu takipçilerinin olmasıdır. Birçok lider tarafından en çok yapılan hata, takipçilerinden kaçmak ya da güçlü takipçileri dışarıda tutmaya çalışmaktır. Bunu yapmasının ardındaki sebep; takipçilerden birinin onu gölgeleyebileceği korkusudur. Aslında takipçilere gösterilen güven, onlara kendilerini kanıtlayabilecekleri görevler vermek ve onların gelişimleri ile kişisel olarak ilgilenmek bağlılığı arttıran, sorumluluk bilinci uyandıran ve lidere karşı saygı duyulmasını sağlayan etkenlerdir. Aynı zamanda liderin iş bölümü yapması kolaylaşır ve böylece lider yeni ve stratejik konularla ilgilenmek için zaman ve enerji kazanır. İyi bir lider hatalardan ders çıkarmasını bilir.

            İşte bu nedenledir ki hem lider olacak başkanı seçmek önemlidir ve hem de o lider ile çalışacak alt siyasetçileri yani günümüzün konusu olan meclis üyelerini seçmek önemlidir.

            Seçme konumunda olan seçicilerin ki bunlar yerelde il başkanından başlıyor ve Milletvekillerine uzuyor. Ardından elbette beraber çalışacağı seçecek olan başkandır. Tüm bunların üzerinde partilerin genel merkezleridir.

            Bu seçimi yani aday adalığından adalığa seçim esnasında elbette oy ve siyasi kaygı duyulacaktır. Ancak bunlardan daha önemlisi proje üretecek, akıl üretecek, yardımcı olacak insanları seçmektir.

            Kim ne kadar oy getirir kaygısının dışında kim bu memlekete daha faydalı olur kaygısı duyulduğunda memleket kazanır. Aksi halde belki seçim olur, belki kazanma kısmı da halledilir ama asla bulunduğumuz ve yaşadığımızı bölgeye faydası olmaz. Tahlil iyi yapılmalı.

            Netice olarak aman ha aman aday adaylığından adaylığa geçiş safhasında seçme yetkisi olanların hak ile adalet ile objektiflik çerçevesinde bu seçimi yapması gerekmektedir.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2788 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi