Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÇOK OLDU AMA

Fazlı GÜVENTÜRK

26 Mart 2009, 16:18

Fazlı GÜVENTÜRK

Biliyorum bazı şeyleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ortaya dökmek doğru değil. İnsanları sıkıyor bu durum ama bazı şeylerde var ki kesinlikle söylemek ve üzerine gitmek gerekiyor.

            Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla her adayın ve her partilinin olduğu gibi çalışmaların hızlanması bizi de hızlandırdı.

            Son zamanlarda ev ziyaretlerine ağırlık verdik. Dolaşıyoruz evleri ve insanların durumunu test etmeye çalışıyoruz. İnsanlar ne yiyor ne içiyor derdi ne anlamaya çalışıyoruz.

            Maalesef yoksulluk çok fazla. İnsanlar gerçekten aş ve iş peşinde. Yakacak peşinde. Tenceresine koyacağının sobada yakacağının peşinde. Seçimler onlar için geri planda. İnsanların önceliğini çocuğuna alacağı ayakkabı veya evine alacağı ekmek daha çok ilgilendiriyor.

            Bu anlayış içerisinde kimin kapısını çalsak yardım talebi oluyor. Elbette bu yardımları yapmanın mümkün olmadığını anlatmaya çalışıyoruz.

Sosyal devlet anlayışı içinde bu yardımların yapılması gerekiyor. İnsanlara bu yardımların ulaşması gerekiyor. Tabi çalışacak durumda olan ile fakir durumda olanları ayrıt ederek yapmak gerekiyor bu yardımları. Bu tespitin yapılması zorunluluk çünkü hak etmeyen bir sürü insanda bu hengame içerisinde almaya çalışıyor bu yardımlardan.

Sosyal devletin yardımları yapması gerekiyor de buyurun işte alınan kararlar ortada. Fakire yapılan yardımları diline dolayan bir muhalefet ve bu muhalefete çanak tutan medya olunca nasıl yapacaksınız bu yardımları. Muhalefetin bunu teşvik etmesi gerekirken bu uğurda verilecek önergelerin mecliste havalarda uçması gerekirken olmuyor işte. İktidar yardım yapmaya muhalefet ise bunu engellemeye çalışıyor ne acı değil mi?

Bu ziyaretler kapsamında girmiş olduğumuz rasgele evde oturan üç bayanın beni gördüklerinde gözlerindeki mutluluğu görmenizi istedim. Sebebi elbette daha önce gurur ile Genel Koordinatörlüğünü yapmış olduğum Beşinci Mevsim yardım derneğinden tanımaları oldu. Yardım getirdiğimi sanarak sevindiler. Ancak öyle olmadığını anladıklarında bu yardımların yapılmasını engelleyen muhalefete ateş püskürdüler. Bu kesinlikle benim muhalefet partilerini şikayet etmemle olmadı. Hepsi son derece bilinçli. Bu kesintilerin nereden geldiğini inanın benden daha iyi biliyorlar. Biliyorlar çünkü onlar bu yardıma muhtaç insanlar. Onlar buradan aldıkları bulgur ile yaptıkları pilavı çocuklarının önüne bir öğün yemek diye getiriyorlar. Onlar bu yardımlardan aldıkları birkaç torba kömür ile bebelerinin ayaklarını ısıtıyorlar. Biliyorlar çünkü o aldıkları yardım giysileri ile toplumun içine çıkıp insan muamelesi görüyorlar.

Konuyu defaten dile getirdim. Yazdım çizdim ve her ortamda bu ihtiyaç sahibi insanların dili olmaya çalıştım. Rabbim ömür verirse hepte yapacağım garibanların sesi olmayı.

Sosyal devlet anlayışı içinde ve törelerimizde yer alan, dinimizde yer alan bu yardımlaşmayı siyasi amaçla yapanları lanetliyorum ama en çokta bu yardımların kesilmesi için yırtınanları ve bu yırtınan insanların borazancılığını yapan medyayı lanetliyorum. Biliyorum lanetlemek iyi değil, İyide yapmıyorum ama o çocukların soğukta aç olarak titrediğini görünce az bile yapıyorum bu aymaz ve anlayışsız insanları lanetlemekle.

Bu haber 3527 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi