Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

PARTİ DEĞİŞİMİ

Fazlı GÜVENTÜRK

24 Ocak 2009, 17:47

Fazlı GÜVENTÜRK

Uzun zamandır Kırıkkale kamuoyunu tarafından merakla beklenen AK parti Belediye Başkanı adayını açıkladı. Başbakanın tabir ile “Kırıkkale’de Veli KORKMAZ’la yola devam”

      Aynı açıklama içerisinde Kırıkkale’ye bağlı ilçe Belediye Başkan Adayları da açıklandı. Elbette her demokratik seçimlerde kazananların sevinci kadar kaybedenlerin üzülmeleri de doğal karşılanmalı. Ancak bu üzüntüyü farklı dile getirmek ve olmaması gereken şeyleri sergilemenin kimseye yarar sağlamayacağı düşüncesindeyim.

      Daha adaylar açıklanmadan ancak kesinleşmiş duruma gelmişken istifa etmeler, başka partilere geçmeler veya hemen gazetelere demeçler vererek veya nabız yoklayarak daha da ileri giderek söyleyeyim yem atarak ne kazanılacağını doğrusu merek ediyorum.

      Elbette insanlar zaman içerisinde fikir çatışmasına girebilir. Veya rakip olarak mücadele edilmiş partinin bugünkü durumunu kendine yakın görebilir ve buna bağlı olarak siyasi görüşünü değiştirebilir. Ancak bu değişimin daha seçim kelimesi gündeme alınmadan yapılması ve ta o zamandan net tavrını koyması gerekmekte ve herkes safını o zaman belirlemelidir.

      Bir kırgınlığın olması ve aynı partideki diğer adaylardan daha iyi durumda olduğu düşünülebilir. Kendisinin seçilmesinin diğerlerinden daha iyi olacağını düşünmekte tabidir. Ancak adaylar açıklandıktan sonra tavır değişikliğine gitmek uygun olmaz.

      Benim güzide ülkem ve necip milletim bu parti değiştirmelerden çok çekti. Hükümetler kurulup hükümetler yıkıldı. Hepimiz hatırlarız 28 şubat dönemini. Birilerinin baskısı sonucu veya siyasi geleceğini garanti altına almak için veya talimatla parti değiştirmelerin nelere yol açtığını hepimiz biliyoruz. Herkes kızıyor dönemin Başbakanına. Olmadık hakaretlerle anılıyor kimi çevreler tarafından. Ama eğri oturup doğru konuşalım. Her gün milletvekillerinin istifa tehdidi altında olan bir başbakan ve koalisyonu oluşturduğu parti lideri ne yapsın. Nitekim sapır sapır dökülerek istifa etmeler dönem kapatıp dönem açtı.

      Amaç bir yerlerde koltuk kapmak olmamalı. Eğer bu siyasi görüşe inanıyor ve fikirlerini benimsiyorsan kazanınca veya kazanmayınca dik duruş sergilemek gerekiyor diye düşünüyorum. Bir süredir malum olduğu üzere siyasete ısınmaya çalışıyorum. İsimlerini zikretmekten kendilerinin istemeyeceğini düşündüğüm insanlar ile birlikte bir sürü arkadaşla tanıştım.  Bunların içinde “ben dün ne diyorsam bugünde o” diyenler vardı. Ancak Kırıkkale siyasetine uzak benim bile isimlerini bildiğim insanlar hiç dik duruş sergilemedi.

      Tüm bunlardan sonra kesinlikle partilerinde çok ince eleyip sık dokumaları gerekmektedir. Eş dost akraba zihniyetinden çok bilgi, tecrübe, eğitim ve birikimi uygun olanı seçmeli. Önümüzde Belde belediye başkan adayı, İl genel meclis ve Belediye Meclis üye seçimleri var. Bence ciddi bir araştırma ve inceleme neticesinde karar verilmeli. Falanca akrabam, filanca tanıdığım denmemeli. Eğer amaç Kırıkkale’ye hizmetse böyle olmamalı. Parti yönetimi ve belirleyici durumda olanlar sanmasın ki Belde Belediye Başkan adaylığı, İl genel meclis ve Belediye Meclis üyeliği adaylığı basit ve halk tarafından takip edilmiyor. Etkili ve yeterli insanların seçilmesi konusunu inanın tahminlerin çok üstünde insan takip ediyor ve önemsiyor. Bu nedenle partilerin önümüzdeki günlerde karar verecekleri bu adayların doğru insanlardan seçilmesi parti yöneticilerinin bir sınavı olacaktır.

      Selam ve dua ile…

Bu haber 3574 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi