Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÇÖZÜM TİMİ

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Ağustos 2011, 15:28

Fazlı GÜVENTÜRK

ÇÖZÜM TİMİ

            Genellikle kimse sorun olmak istemez. Bir sorunun tarafı olup şimşekleri üzerine çekmek pek akıllıca bir hareket değildir. Ancak olası bir sorun olmak durumunda da bu alandan çıkmanın yolunu bulmak yine başta insan olmak üzere canlıların özelliğidir.

            Bizim başımızdaki şu terör belasının çıkışından bu yana geçen zaman çizelgesini birkaç önceki yazımda belirtirmiş ve ne olacak bu iş nereye kadar sürecek demiştim.

            Babamdan miras kalmayan ama bu gidişle çocuğuma miras bırakacağım terör belasının bitirilmesi için aklıselim tüm insanların mutlaka oturup konuşması ve beyin fırtınası yapması lazımdır.

            Sosyal içerikli bir çözüm şarttır. Bölgenin dengeleri göz önüne alınarak sosyologların bu işi enine boyuna irdelemesi lazımdır. Zira bölgede artık adı net konulan bir Kürt sorunu var.hiç bir sıkıntı olmasa bile, et ile tırnak gibi birbirimizin içinde olsak bile, orada sorun olarak ortaya konulanların aslında Edirne’nin de, Muğla’nın da, Rize’nin de, sorunu olduğunu bilsek bile bir kere sorun olarak tanımlanan bir yapı var bölgede. Bunun çözüme kavuşması lazımdır.

            Ekonomik açıdan sorun olarak görülen kısmında halledilmesi lazımdır. Kim kimin sırtında kene gibi, asalak yaşıyor, kim ürettiklerini ve vergisini kiminle paylaşıyor, kim çalışıyor kim yiyor kavgası başta olmak üzere tüm konuların ekonomik açıdan değerlendirilmesi lazım ve siyasal yetkililer tarafından ekonomik sorun masaya yatırılmalıdır.

            Buda tamam.

            Sıra geldi askeri önleme.

            Mutlaka siyasi gücü ardına almış, demokrasiden ayrılmadan ve insan haklarını göz ardı etmeden yapılacak bir askeri mücadele başarılı olur.

            Kesinlikle profesyonel olmalıdır mücadele edenler.

            İyi eğitilmeli, atışını iyi yapmalı, tatbikatını iyi yapmalı, bölgenin şartlarını bölgeye gitmeden yaşamalıdır. Bölgeye gidildiğinde sadece haritadan okuyup, yönünü bulunca acemilik çekmemesi lazımdır.

            Buna bağlı olarak bu profesyonel askerlerin kışlada, karakolda beklemek yerine araziye çıkması lazımdır. Hareketli olması lazımdır.

            Büyük birlikler yerine küçük timler halinde arazide dolaşması lazımdır.

            Terör örgütü gibi arazide yaşaması lazımdır. Örneğin Verilecek koordinatlar ile on timi 100 km’lik alana çeşitli bölgelerden bırakmak lazımdır. Üç gün süre verilmelidir. Bir toplanma bölgesi belirlenmelidir. Bu tim arazide kendini koruyarak, arazi şartlarında mağaraya girerek, subaşı bularak, tırmanarak, atlayarak ve en önemlisi bölgeyi tarayarak hedef bölgesine ulaşacaktır. On ayrı bölgeden taranarak gelinen bölgede göreceksiniz ne sığınaklar, ne lojistik üslere rastlanacaktır.

            Üç gün sonunda bu timleri dinlenmeye alıp farklı yerlerden farklı tümleri Salacaksınız. Böylece onlardan önce bölgeye hâkimiyet sağlanacaktır.

            Kesinlikle birkaç dakika içinde müdahale edecek şekilde hava desteği, helikopter desteği sağlayacağınız bu tür operasyonlar ile netice alınır. Bu timlerin desteğini ciddi şekilde sağladığınız takdirde öyle gecesi gündüzü bölgede cirit atan kahpelerin yerine koç gibi askerlerimiz olacak.

            Bu durum hem baskın tarzında artan terörün önüne geçer, hem bölge halkına güven verir ve teröre desteğini keser.

            Küçük ve aktif profesyonel askerlerin dağlara hâkimiyeti ile bu iş askeri yönden çözüme çok yaklaşır. Ekonomik ve sosyal yön siyasilere kalır.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3872 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi