Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SİYASİ İL YÖNETİMİ

Fazlı GÜVENTÜRK

07 Şubat 2009, 13:38

Fazlı GÜVENTÜRK

SİYASİ İL YÖNETİMİ

            Yerel seçimler hızla yaklaşırken seçilecekler, seçmenler, destek verenler, destekleyenler ve en önemlisi basın saflarını belirliyor.

            Partilerden aday olup umduğu yeri yada siyasi pozisyonu bulamayanlar veya beğenmeyenler hemen yeni bir siyasi oluşumun içine girerek orada geleceklerinin belirleme çabasına girdiler. Önceki yazılarımda dereden geçerken at değiştirmenin bir yarar sağlamayacağını, insanların bu safhada siyasi parti değiştirmelerinin pek uygun karşılanmayacağını yazmıştım.

            Siyasi partiyi değiştirmek, dünkü düşüncelerin değişmiş veya kendince gelişmiş olduğunu düşünmek ve başka bir partiye geçmek doğaldır. Mevcut partinin seni artık tatmin etmediğini farz ve kabul edip yeni ufuklara yelken salmak kişinin bileceği iş. Ancak bu seçim arifesinde ve siyasi bir küskünlükten sonra olursa uygun olmuyor. Seçimde mevcut partine çalışmak ve seçim sonu değerlendirme yapmak etik bir davranıştır diye düşünüyorum.

            Partilerin il ve ilçe Belediye başkan adayları belirlendi ve çalışmalara başladılar. Bence bazıları açıklamada geç bile kaldı. Bu geç kalmışlık hala bazı partilerin Belde belediye başkanlarını, il genel meclisi ve Belediye meclisi üyeleri seçiminde devam ediyor. Seçim hızla yaklaşıyor. Adayların bir an önce aday adaylığından adaylığa dönüşmesi lazım ki çalışmalar hızlansın.

            Atalarımız boşa dememiş “ erken giden yol alır” diye. Geç kalmadan tespit yapmak çalışmaları ancak kamçılar zarar vermez. Bu arada kesinlikle yetkin insanların seçimine dikkat edilmeli. Bazı partilerin ilçe Belediye başkanı seçimlerinde isabetli karar veremediklerini eş, dost zihniyeti ile seçim yaptıkları yerel basınımızda yazılmaktadır. Partilerin aynı hatayı tekrarlamak yerine diğer seçimleri yaparken ince eleyip sık dokumaları ve tekrar ediyorum Etkin insanları seçmeleri doru olandır.

            Kimler seçiyorsa veya kimler yetkiliyse bir masa etrafında oturup adayları tek tek inceleyerek seçim yapılmalı. Yoksa bu benim şu senin o ötekinin tanıdığı adamı zihniyeti ile seçim yapılırsa siyasi seviyenin düşmesi gayet doğaldır. Binaenaleyh ile hizmette buna paralel olarak düşeceğinden kaybedenler siyasi partiler ile birlikte Kırıkkale haklıda olacaktır.

Seçicilerin vebal altında kalmamaları ve iki cihanda birilerinin hakkını yememeleri için doğru insanı seçmeleri ama biran önce seçmeleri ve seçim startını vermeleri gerekmektedir.

            Bu arada yerel basınımıza teşekkür etmek boyun borcudur. Mutlaka herkesin bir düşüncesi bir siyasi görüşü vardır. Ancak en azından şu ana kadar gerek internet bağlamında gerekse yazılı anlamda yerel basınımız güzel sınav vermekte. Yani birilerini zelil etmek uğruna yayın yapılmamaktadır. Buda bizim yaşadığımız memleketimizin insanının güzelliği diye düşünüyorum.

            Aynı basiretli yaklaşımı seçimler yaklaştıkça sertleşen söylemleri yumuşak başlılığa çevirerek siyasi yönetimde etkili olanlarında göstermesi ve seçimlerin siyasi şölen havası içerisinde geçirilmesi arzumuzdur.

            Aynı basiretli yayını ulusal basın mümkün değil gösteremiyor. Patronların kalemi, dili olarak yayınlar devam ediyor. Hele bazıları seçimler yaklaştıkça iyice safını netleştirdi. Artık aleni olarak birilerine dönük lehte veya aleyhte yayın yapar odular. Doğan gurubu net olarak Gökçek ve Topbaşı yerden yere vurmaya başladı. Tamam, siz siyasi görüşünüzü halka deklare etmeye çalışıyor olabilirsiniz ama bu kadarda aleni olmaz. Artık haberleri izleyenler hangi görüşten olursa olsun bu kadar olmaz diyor. Tarafsız olan veya tarafsızlığına inanılan tüm akil insanlar bu kadar taralı yayının yapılmasının insafsızlık olduğunda birleşiyorlar. Liften bugün bu gözle izleyin haberleri ve bu gözle okuyun gazetenizi. Ne kadar haklı olduğumu inanın göreceksiniz.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 6086 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi