Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BAZILARI İZ BIRAKIR

Fazlı GÜVENTÜRK

18 Ocak 2014, 02:21

Fazlı GÜVENTÜRK

BAZILARI İZ BIRAKIR

            Bir güzel söz gördüğünde not almak ve onu zamanı geldiğinde hayatına entegre etmek asında insanlığın doğasında olması gereken bir olgu olmalıdır. İşte bu esasla bir söz gördüm epeyce önce.

            “Allah da onlara, hem dünya nimetini, hem de âhiret, ebedî yurt sevabının güzelliğini verdi. Allah iyiliği, iyi niyetleri, dinin, ahlâkın ve kamu vicdanının emirlerini, devamlı davranışlarına, ilişkilerine, görevlerine, hayatlarına yansıtan, samimiyetle ibadet eden, aktif olarak iyiliğe, iyi uygulamaya, iyileştirmeye örnek olan, işlerinde mükemmellik, dürüstlük ve başarı için dikkat harcayan, hayırlı icraatlar, kalıcı hizmetler yapan askerî erkânı, idarecileri, Müslümanları sever.”

            Çok hoşuma gitti bu söz. Nihayetinde Rabbimin rızasını kazanmak için, Vatan ve Millet sevgisini esas alan, devlete borcunu ödemek için ve bu duyguların idamesi için gecesini gündüzüne katan bir insan olmak ne güzel özellik.

            Bu ulvi duyguları taşıyan bir il Emniyet Müdürümüz oldu. Kadri Kartal. Kırıkkale’ye ilk geldiği günü hatırlıyoruz. Uzun boyu ve efendi tavrı ile hemen herkesin beğenisini kazanan bu müdür yeni görevlendirme ile Ankara il Emniyet Müdürü oldu.

            Emniyet teşkilatı da diğer kurumlar gibidir. Küçük ilden büyük şehre atanmak bir terfidir. Bu anlamda Kadri Kartal Müdürde Ankara’ya atanarak bir anlamda hak ettiği terfii yapmış oldu.

            Yine güzel bir söz beni de yaz diye parmak uçlarımı tırmalıyor.

            “Herhangi birisi bir düşüncesini açtığında hemen karşıt fikir üretmeyin. Sonuna kadar dinlemeyi bilin. Hiçbir zaman kendi düşüncelerinizi kesin doğrularmış gibi ifadeler kullanmayın. “Böyle şey olmaz”, “bu çok saçma” gibi cümleler yerine “deneyimlerime göre…”, “bana göre…” gibi cümlelerle düşüncelerinizi ortaya koyabilirsiniz. Her şeyi bildiğinize inanıyorsanız, aslında hiçbir şeyi bilmiyorsunuz demektir!”

            Yine buna bağlı olarak bir insanı sevip sevmemek elbette kişinin fikridir. Herkes herkesi sevecek diye bir şey yoktur. Sözünü ettiğim müdürü seven olduğu kadar sevmeyende vardır. Buda doğaldır. Yukarıdaki sözün gereği olarak “bu benim fikrim, benim düşüncemdir”  bana göre bu insan Kırıkkale’de kaldığı sürece güzel işler yapmış ve ardında güzellikler bırakarak Ankara’ya girmiştir. Dediğim gibi herkesin fikri kendinedir.

            Müdür Kartalın orada başarılı olması bize uzaktan gurur verir. Başarılarını Kırıkkale’den alkışlarız. İnşallah geriye doğru kurmuş olduğu dostlukları unutmaz ve gönül hatıralarında hep yer verir.

            İlimize yeni atanan İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ise başarılı ve genç bir müdür olarak dikkatleri üzerinde topluyor. Geçmişindeki başarılı çalışmaları Kırıkkale’ye yansıtması durumunda emniyetli ve güvenli bir şehir olan ilimizde güzel işlere imza atacağını umuyorum.

            Kırıkkale biraz farklı yapıya sahip. Bunu herkes iyi bilir. Değişik kültürlerin sentezi durumundadır. Bu durumda emniyet alanında yapacağı her faaliyette bu karışık kültürü göz önünde tutması gerekiyor.

            Kırıkkale siyasetinde farklı algılandığı bir şehirdir. Bu şehir atandığında Kadri beye yazdığım gibi severse bağrına basar. Lider konumda olan, makam sahibi olan ve bu makamı dolduran, halkın içinde olan insanları başının üstüne taç yapar. Ama kendini farklı görüp, devleştiren insanı da bir kalemde siler. Belki makamı işgal eder ama asla sevilmez, kerhen saygı duyulan insan olur. Hasan Onar müdüre başarı diliyoruz ve halkın içinde olmasını tavsiye ediyorum. Kazanan o olur.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2887 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi