Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

TAVLA KAÇTA BİTER

Fazlı GÜVENTÜRK

15 Temmuz 2011, 23:10

Fazlı GÜVENTÜRK

TAVLA KAÇTA BİTER

            Çoğumuz vakit geçirmek için bir kısmımız hırs olsun bir kısmı da yenmenin veya yenilmenin tadını almak için oynar bu tavlayı.

            Tavla oyununa sevgisi olan herkes veya ilgisi olan herkes tavlanın beşte bittiğini bilir. Son oyunu mars yapanın zevki başkadır ve mümkün olduğunca usta oyuncular altıda bitirmeye gayret eder.

            Efendim bazıları ne kabullenmeyi bilmez ve yenilgiyi özümsemez. Yenilgi halinde çeşitli mazeretler ortaya atarlar. Kimi zar tutulduğunu, kimi hızlı oyundan kaynaklandığını ortaya atar. Ama kimse tutup tavla oyununun aslında üçte bittiğini iddia edemez. (İstanbul’da bu oyun üçte biter ben dört oyun kazandım dolayısıyla ben yendim diye tavlayı koltuğa sıkıştıran Murat Bey hariç)

            Siyaset kurumu veya siyaset olgusu da böyle bir şeydir. Aslında kaçta biteceğini herkes bilir. Yenilgi olması durumunda ise işi gücü bırakıp mazeret aramaya koyulurlar.

            Yahu bırak işte mazeret aramayı. Bükemediğin bileği öpmek ayrı bir erdemliliktir.

            Önümüzdeki maçlara bakıp, kazananın bu işi nasıl yaptığını incelemek daha doğru onladır.

            Genel seçimi geçireli hayli zaman oldu. Artık bu işin mazeretini bırakıp önümüzdeki oyunlara bakması gereken koca koca siyasetçiler hala televizyon ekranlarını süsülüyor.

            Demek oluyor ki ekranlarda bu yüzleri gösterip reyting almaya çalışan televizyoncular var. Buna bağlı olarak yine demek oluyor ki bu çıkıntıları hala zevkle veya kızgınlıkla izleyen seyirciler var.

            Ülkenin yarısının oyunu alan partiye teveccühün neden olduğunu irdelemek elbette gerekiyor. Ancak sıkıp sıkıp suya batırmak artık gereksiz. Bu işi kendi içlerinde yaşamaları en doğru olandır.

            Geçenlerde çok izlenen kanalın çok izlenen saatinde çıkan benim gibi göbekli sayılacak siyasetçiler tartışıyor. Hala hazımsızlık çeken biri üstü kapalı olarak Aziz Nesinleşiyor. Yani hala aba altından sopa göstererek göbeğini kaşıyan adam muamelesini ortaya döküyor.

            Artık bunları tartışmanın kimseye faydası olmaz olamaz. Ancak bu adım vatandaşın aklını karıştırır.

            Şimdilerde bence tartışılması gereken en güzel olgu seçilmişlerin memleketlerine olan veya olması gereken faydalarıdır.

            Ülke genelinde iktidar olan partinin ülkeye katkısı ve dünyada gelişen olaylara nasıl çare olacağı tartışılmalıdır.

            Avrupa birliğinin çöküyor olması, düne kadar çok iyi denilen ülkelerin ekonomisinin batıyor olması, en önemli konu olan işsizliğe çare bulunması, Milli Birlik ve kardeşlik projesinin nihayete erdirilmesi ve buna bağlı olarak hortlayan terörün bitirilmesi, seçilmede verilen 12 Eylül anayasasının değiştirilmesi gibi konuların hallinin nasıl olacağı konusu tartışılmalıdır.

            Yerelde ise meclise gönderilen vekillerin memlekete vereceği ivme ve getireceği yatırımcılar ile memleket insanının sorunlarına nasıl umar olacağı konusu tartışılmalıdır.

            Uzun lafın kısası bırakın tavlada neden yenildiğinizi veya yerim mi dar yenim mi dar araştırmasını yenenlerin bundan sonra turnuvada ne yapacağını değerlendirin. Değerlendirin ki grubu en güzel şekilde temsil etsinler. Yoksa içinizde yaşar durusunuz haybeye.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 8478 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi