Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

TÜRKÇE İLE SORUNUMUZ YOK

Fazlı GÜVENTÜRK

29 Nisan 2012, 14:37

Fazlı GÜVENTÜRK

TÜRKÇE İLE SORUNUMUZ YOK

            Ülke olarak pek çok olayların ardı arda geldiği bir zamanda yaşıyoruz. Tabi bu sadece ülkemin gündeminin ağır olduğu veya hızla değiştiği anlamını taşımıyor. Dünya gündemi aynı baş döndürücü hızla değişiyor.

            Bu hızla değişim elbette yereli de etkiliyor ve yerelin de gündemi hızla değişiyor. Aslında haberciler haber kıtlığı çekiyormuş gibi görünse de sizlerde eminim güzel takip ediyorsunuzdur, gazeteler öyle veya böyle yerelde her sayfasını haber ile dolduruyor. Denilebilir ki reklam ile doluyor. Ancak Alınan reklamlar da zaten bu işin parçasıdır zaten.

            Ülke genelinde öyle bir birlik beraberliğe ihtiyacımız var ki bölücü terör örgütünün meclis uzantısı olduğunu hiç inkar etmeyen, hatta belki de bundan memnun olan mecliste bulunan bir partinin grup başkan vekili açıklama yapıyor seviniyoruz.

            Ne mi diyor?

            “Türkçe ile sorunumuz yok. Türkçe resmi dildir. Bayrakla veya sınırla hiçbir sorunumuz yok. Yetmiş beş milyonu hiç kimse bir birinden ayıramaz. Kimse birliğimiz bozamaz” demiş.

            İşte buna seviniyoruz. İşte manşetler buna atılıyor. Kardeşim birde normali bu değil mi? Bu ülkede yaşıyorsunuz. Bu memlekette yaşıyorsunuz. Bu ülkenin nefesini soluyorsunuz. Bu ülkenin garantisi altında dünyada fink atıyorsunuz. Sorununuzun olmaması doğal olan değil mi?

            İşte buna seviniyoruz.

            Kırıkkale’de bir kutlu doğum haftası geçirdik. Hemen ardından da ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutladık.

            Kırıkkale müftülüğü çok ama çok güzel hazırlık yaptı. Henüz hazırlık aşamasında yani kutlu doğuma hazırlık safhasında görüşülmüştü müftü beyle. Böyle güzel bir çalışmanın çıkacağı belliydi. Öylede oldu. Müftü ekibi ile ciddi çalışmanın bence karşılığını da aldı. Elbette maddi değil bu karşılık. Hadi bir işin sonunda huzur duyar ve ayaklarınızı uzanıp oturduğunuzda “oh be” dersiniz ya işte öyle huzur içindedir müftü. Çünkü güzel oldu.

            Halk tarafından da ilgi ve beğeni vardı. Gerek meydanda ve gerekse kapalı alanlarda yapılan etkinliklere katılım bunun ölçüsüdür. Başta Milletvekili Oğuz Kağan Köksal olmak üzere programları takip eden seçilmiş ve atanmışların programlara katılması da başarının bir ölçüsüdür.

            Manevi olarak yüklendiğimiz günlerin ardından 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı etkinlikleri oldu.

            Genellikle yağmurlu geçmesine alışık olduğumuz bu milli bayramda bu sefer bahar güneşi vardı. Bu etkinlikte Kırıkkale için birliğin sembolü oldu. Stadyumdan başlayan Atatürk bulvarında devam eden şenliklerle çocukların sevincine büyükler ortak oldu. Hatta gördük ki büyükler daha çok sevinip, eğlendi.

            Bulvar park eğlencelerinde vali ve Belediye başkanı ile fotoğraf çektirme yarışına giren çocuklar kadar ellerinden tuttukları veya kucağına aldıkları evlatları ile bu yarışa giren ebeveynlerin de sayısı hiç az değildi.

            Asık surat ve birbirlerinde ters bakan seçilmiş ve atanmışların katı disiplin ve kafalarının ardındaki hesaplar ile gerilen ülke ve memleket gündemi işte böyle milli ve dini bayram ve kutlamalar ile güzelleşmeli, gülümsemeli insan birbirine. Yoksa bir vatandaş bayrakla işimiz yok değdi için havalara zıplayarak değil. zira zaten bu böyle olmalı. Sorunuz olmalı. Sorununuz varsa bayrakla, sınırla, dille, dinle o sizin sorununuz olmalı.

            Selam ve dua ile..

Bu haber 6330 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi