Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KINA NE KADAR

Fazlı GÜVENTÜRK

11 Ekim 2014, 16:04

Fazlı GÜVENTÜRK

KINA NE KADAR

            Bayram dönüşü biraz ağır ve biraz da bazılarımız tarafından abes karşılanacak bu kına meselesi ama sorup öğrenmek istiyorum gerçekten kına nın fiyatı ne kadar?

            Bayramlar barıştır, bayramlar hoşgörü günüdür, bayramlar güzelliklerin döküldüğü günlerdir. Bayramlar sevginin, tebessümün, gülücülerin başta çocuklar olmak üzere herkesin yüzüne yapıştığı ve yakıştığı günlerdir.

            Elinde kız ile gezen o kadar devlet ve kişi var ki bu bayramı zehir etmek isteyen, eden ve gelecekte de edecek olan.

            Başımıza bir bölücü terör belası verenler yıllar boyu bayramı bize zehir etti bayramları.

            Ayşe teyzem çok iyi bilir bayram sabahı camiden çıkan eşinin yolunu gözlemek yerine köşe başından çıkacak ambülâns ve askeri aracın evine askerdeki çocuğundan haber getirecek korkusunu.

            Mehmet amcanın ise bayram sabahı camide vaaz dinlerken aklının bölgede görev yapan polis oğluna kaydığını çok iyi biliriz.

            Bize zehir ettiler bayramları. Şimdi bölücü terör yerine adına kurban olasıcalar bir terör örgütü daha icat ettiler. Bu sınırlarımızın şimdilik dışında olan terör örgütünün ülkemiz toraklarına dayandığını hepimiz biliyoruz. Sınır topraklarımızdan da Süleyman Şah türbesine yakın olmaları daha çok düşündürüyor aklıselim olan Türk insanını ve devlet adamlarını.

            Özellikle İslam coğrafyasında ve İslam İnsanlara zarar veren ve dünya terör örgütü niteliği taşıyan bu örgüt Kurban bayramını herkese zehir ettiler. Kendilerini bir yerlere koyup kafa kesen, bomba atan, tankları topları ile önüne gelen herkesi her yeri yok eden bu örgüt bayramı zehir etti.

            Bunları hepimiz yaşayarak görüyoruz. Maalesef bayramda bunlar yüzünden içimiz yandı, üzüldük, sıkıldık ve konuşmaların bayram sohbetlerinin herkesin canını sıkarak konuştuğu konusu oldu.

            Bunun dışında bayram tartışmalarının evet sohbetlerinin değil tartışmalarının en önemli konusu ise maalesef paralel yapı, Gülen’in hareket ve sözleri, karşılığında hükümetin tavrı konuları idi.

            Kimi şimdilik ortaya çıktığı için emniyet ve yargıdaki paralel yapının nasıl tüm organlara kadar girip atılan her adımda amirden çok müdürden çok yapı imamının etkisi olduğu konusundan söz ediyor.

            Kimisi Amerika’da yaşayan hocanın bu olaylarla ilgisinin olmadığından, bu cemaat içine sızan bazı grup ve kişilerin cemaati kullanarak devleti ele geçirme gayretine olduğunu, hocanın da bu yapıdan rahatsız olduğunu ve tasfiye etmeye çalıştığından söz ediyor.

            Kimi hükümetin bu yapıyı çökertmek için gerek siyasi, gerek ekonomik ve gerekse adli yönden yaptıklarından söz ediyor.

            Kısaca her ziyarette kısa hoş beş ve bayramlaşmadan sonra söz buna geliyor. Çok acı. Hem de tarifi imkânsız kadar acı.

            Müslüman’ı Müslüman’la uğraştırıyorlar sonrada karşılarına geçip kıskıs gülüyorlar. Bu kesinlikle ülke üzerinde oynanan oyunun bir parçası. Açılım veya barış süreci biraz yol alıyor derken başımıza çıkarılan bir beladır bu ayrımcılık ve halkı ikiye bölme oyunu. Kimin haklı kimin haksız olduğu ile ilgili fikrimi daha önce yazdım ve ileride yine yazacağım. Bu ayrı konu.

            Ama sadece bu konunun bugünkü kısmı bizi bize düşürüyorlar ve dükkan dükkan kına arıyorlar bu bozguncular. O kadar çok kaşıyor ve birbirimizi yediriyorlar ki kına karaborsaya düşmüş bulunmuyor.

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 3016 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi