Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İMRENMEYİP YAPALIM

Fazlı GÜVENTÜRK

18 Ocak 2012, 23:24

Fazlı GÜVENTÜRK

İMRENMEYİP YAPALIM

            Hayat bazen o kadar acımasız oluyor ki bir saniye sonranızı planlamanız  imkansız o planı yapacağınız anlamına gelmiyor.

            Geçen haftanın içinde hem ticaret ve hem de uzun zamandır görmediğimiz bir dostu ziyaret amaçlı şehir dışına çıkmak için otobüs biletimizi aldık. Eşimle çok uzun zamandır ilk defa otobüs yolculuğu yapacaktık. Hep Kırıkkale dışında yaşadık ama şükür hep araba olunca otobüsü kullanmadık.

            Yola çıkmamıza birkaç saat kalmıştı ki acı bir haber aldık. İstanbul’da yaşayan eniştemiz(ablamın beyi) vefat etmiş. Elbette ziyaretin ticaretin ne zamanı kaldı ne önemi.

            Abilerim ile birlikte çıktık yola. İstanbul’da sabah vardık. Hemen neyi nasıl yapacağımızı planladık. Ama planlar her zaman uygulanır durumda olmuyor.

            Cenaze Kırıkkale’ye gelecek. Kimi kimsesi yok ki oralarda.

            Daha genç olması, evlenecek çocuğu bulunması, kalp krizi olduğundan ani ölüm olması acıları artırıyor ama şimdi acıları yaşamanın da zamanı değildi. Çünkü yapılacaklar vardı.

            Merhum sefaköyde hastanede duruyor. İşlem yapmak için gidip imam getirmek ve yıkatmak gerekiyor. Büyükşehir belediyesi çok güzel bir sistem kurmuş. Onlarca cenaze arabası var. Üzerine yeni yapılmış tabutlar konulmuş.

            İçeri giriyorsunuz ölüm belgesini veriyorsunuz. Derhal bir imam geliyor ve çantanın içinde gerekli tüm malzemeler var. Hangi arabaya binecekse görev belgesini alıyor ve sizinle arabaya yönleniyor. Doğru hastaneye gidiyorsunuz.

            İmam tüm gerekenleri yapıyor. Alışkınsınız eski sistemden iş yapmaya. “borcumuz ne kadar “ diyorsunuz. Kesinlikle almayız diyorlar. Belli ki fiyat söylemiyorlar diyorsunuz ve hazırladığınız parayı cebine sokmaya çalışıyorsunuz. Yok, asla almıyorlar ve bize verilen görevdir bu ve biz görevimizi yaptık. Bizim paramız ödeniyor diyorlar.

            Öyle bir sistem kurulmuş ki, şehir dışına gönderilecek cenazeler bir merkezde toplanıyor. Aynı istikamete gidecekler gruplar halinde modern taşıma araçları ile sevk ediliyor. Sizin ayrı bir işlem yapmanıza gerek yok. Cenaze memleketinize gönderiliyor ve istediğiniz yere bırakılıyor.

            Cenaze gönderildi. Ama oradan memlekete gelecekler için personel aracına ihtiyaç var. Küçük arabalar ile gelmek tehlikeli olur kış günü. Birkaç araba sıkıntı olur diye düşünülüyor.

            Küçükçekmece belediyesine müracaat ediyoruz. Garaj müdürü olağan dışı bir yardım gösteriyor. Bu tür talepleri için iki araçları olduğunu ama şehir dışında bulunduğunu beyan ediyor. Bize talebimizi yenileme fırsatı vermeden elinden geleni yapacağını söylüyor.

            Yarım saat içinde ulaşmış olduğu Başkan yardımcısı ve Belediye başkanına bizim talebimiz olduğunu iletiyor ve bize haber veriyor.

            Aracımız iki şoförü ile birlikte yakıtı dolu olarak hazır. Alıyor eve geliyoruz ve çıkılıyor yola. Bizim şahsi arabamız ile takibe gerek duymamıza bile gerek yok. Emniyetli şeklide geliyor ve tekrar dönecekler için bir gün kalıyorlar. Cenaze defin işleminden sonra yolcularını alıp dönüyor. Kesinlikle yakıt parası dahil hiçbir talepte bulunmuyor. Israrlar bile fayda etmiyor.

            Bu hizmeti görünce insan imreniyor. Helal olsun diyor. Anadolu’nun altın şehri Kırıkkale’den Küçükçekmece Belediye başkanı olmak üzere Garaj müdürü ve personeline teşekkür gönderiyor bravo diyoruz âcizane.

             Cenaze törenine bizzat katılan Milletvekilimiz Oğuz Kağan Köksal başta olmak üzere Vekilimiz Ramazan Can ve teşrif eden veya telefonla arayan tüm birim müdürlerimiz, emniyet mensupları ve dostlarımıza teşekkürü borç biliyoruz.

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 3879 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi