Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İNSAFTAN BİHABER

Fazlı GÜVENTÜRK

24 Haziran 2013, 13:26

Fazlı GÜVENTÜRK

İNSAFTAN BİHABER

            Karşınızda muhatap olarak aldığınız kişi veya zümre itidalli davranınca bazen ölçüyü öyle bir kaybediyorsunuz ki kendi yalanlarınıza veya yönlendirmelerinize kendiniz bile şaşırıyorsunuz.

            Daha önce yabancı basın tarafından algılanma şekli ile gezi parkı olaylarına değinmiş ve yabancı basın ciddi şekilde yönlendirme yapıyor demiştik. Bunu da izlediğimiz ve takip ettiğimiz röportajlarla ve yayınlarla örneklendirmiş ve sizlere arz etmeye çalışmıştık.

            Hele bir grup turistin hem ülkemizde tatil yaptığı ve hem de olayları kendi basınlarından takip ettiği için nasıl yanıldığını beyan etmiştik. Tatil yaptığı ülkenin içinden görmek yerine ülkelerinin basını ve ekranları ile nasıl yönlendirilmiş olduğuna da bizzat şahitlik etmiştik.

            Aslında basın olduğu gibi gösterse olayları kimsenin bir şey diyeceği olmaz ve herkes kendi penceresinden değerlendirir. Ama ciddi bir bilgi kirliliği ve yönlendirme ile tarafsız düşünme yetimiz elimizden alınıyor.

            Bazı sabah haberlerinin yazlık tatile ayrılması bir yana yayını devam ettiren bazı kuruluşların buna ısrar ettiğini görüyoruz. Yani yanlı ve yönlendirmeli haber ile kafaları bulandırmaya devam ediyor.

            Düşüncesi net ve tarafı net olan bazı kanalların çizgisi belli,olduğundan onlar zaten ne tür yayın yapacaklarını biliyorlar. Onlar kendilerini izleyen taraftarlarının ideolojisi doğrultusunda yayın yapıyor zaten.

            Burada sözünü etmeye çalıştığım ekran yüzleri tarafsız olduklarını, yanlı yayın yapmadıklarını her fırsatta dile getiren ve ülkenin belli kesimine değil geneline hitap eden kanallar.

            Haber aynen şöyle” ellerinde tencere tava dışında hiçbir malzeme olmadan sadece sessiz yürüyüş ile taksime girmeye çalışan gençlerin karşısına Toma ve biber gazı ile donanımlı göstericilerin sayısının beş katı polis çıktı. Gençler sadece Taksim’e girmek istediklerini beyan etmelerine rağmen polis orantısız ve olağan üstü güç kullanarak önce Toma ile su sıktı. Ardından gökyüzünü saracak şekilde biber gazı sıktı. Hiçbir direnişte bulunmayan göstericiler ara sokaklara dağıldı. Polis ise ara sokaklara kadar kovaladıkları gösterici gençleri yakalamak için adeta gösterici avına çıktı.”

            Evet bu haberi yapan yerel bir haber kanal değil, bir fraksiyonun kanalı değil. Bir grubun kanalı değil. Ulusal bazda yayın yapan ünlü sunucularının olduğu, dizlerle izlenme oranları yüksek olan kanal.

            Şimdi bu haberde basın psikolojisi yok mu? Yönlendirme yok mu? Dezenformasyon yok mu? Halkı galeyana getirme yok mu? Kitleleri sokağa dökme gayreti yok mu? Gösterici taraftarlığı ve polis güçlerini nezdinde devleti karalama gayreti yok mu?

            Çizgisi belli olan kanalın farklı bir ilde trafik kazasında vefat eden bir çocuğun resmini kullanarak Toma ezdi yalanı ile kafa bulandıran gibi.  Veya duran Tomo’nun altına girip çıkmamak için direnen (Allah’tan bir kamera saniyesine kadar çekti olayın nasıl olduğunu) kızın Tomo’nun altındaki fotoğrafını yayınlayarak Tomo çiğnedi yanı sıralayan yabancı bası ile ne farkı var.

            Ülkemiz karanlık güçlerin etkisinden kurtulma çabasındayken bir daha böyle kaoslara sürükleniyor. Hep dedim yine diyorum herkes büyüğünden küçüğüne söylemlerine dikkat edecek ve ülkeyi germeyecek. Basın denen ciddi güç ise adam gibi görevini yapıp tarafsız olacak. Tarafsız haberinizi yapın ve bırakın bu necip halkımız değerlendirsin kimin haklı haksız olduğunu.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3778 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi