Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EVET BU İŞ BU KADAR

Fazlı GÜVENTÜRK

05 Nisan 2014, 23:02

Fazlı GÜVENTÜRK

EVET BU İŞ BU KADAR

            Bundan önceki yerel seçimlerde yani 2009 yerel seçimlerinde partilerin teveccühü ve seçmenin tercihi ile üçü kontenjandan on dördü seçimle Akparti’den, sekiz arkadaşımız Demokrat partiden, altı arkadaşımız ise Milliyetçi hareket Partisinden gelerek Belediye meclis üyeliğine seçildik.

            Sonraki dönemlerde Akparti’ye katılımlar oldu, istifa edenler oldu ve meclis üyeliği sayısında ve isimlerde değişiklik oldu.

            İlk günün hizmet heyecanı ve görev bilinci son toplantıya kadar sürdü. Tüm meclis üyeleri ellerinden geleni yaparak seçildikleri partileri bir yana bırakarak Kırıkkalelilik bilinci ile hareket ettiler.

            Pek çok hayırlı işe imza atıldı. Belediyeyi alan parti kadar muhalefet partilerinden gelen meclis üyeleri de tüm projeleri ile destek olma gayretine girdiler. Sorun yaşanmadan bir dönem böyle geçti.

            Ben meclis üyesi seçilmeden önce defaten yazdım çizdim ve her platformda dile getirdim. Bir yerin yönetimine talip olan insanların mutlaka yeterli derecede bu işe gönül vermesi gerekiyor. Yani bu işi asli işi olarak benimseyip bu doğrultuda seçmenlerinin yüzünü kara çıkarmadan çalışması gerekiyor. Farklı şeyleri öncelememesi gerekiyor. Geçen dönemde öylemi oldu diye sorulacak olursa hayır derim. Öyle olmadı. Yani ne parti ismi nede birlikte seçilmiş olduğumuz kişilerin kimliklerini ifşa etmeden diyorum. Pek çok arkadaşımız maalesef asli iş bilmedi meclis üyeliğini. Onlara her şey zül geldi, hatta toplantı bile zül geldi.

            Yine demiştim her fırsatta. Mutlaka seçilmesi halinde bu meclis üyeleri proje üretsinler, Başkan ile her fırsatta beraber çalışsınlar, akıl akıldan üstündür diye. Muhalefet bile olsa mesele memlekettir, bu nedenle mutlaka ortak akıl için kafa yorsunlar veya yormalılar diye. Öylemi oldu. Genel olarak hayır. Pek çok nedenden dolayı buda bizim mecliste olmadı.

            Bir başka konuda hem seçilmeden söyledim, hem seçildikten sonra söyledim. Meclis üyelerinin bir yeri olmalı, bir ağırlığı olmalı, bir yaptırım gücü olmalı diye. Belki talepte sıkıntı oldu belki algılamada sıkıntı oldu belki tam ifade edilemedi ama ne fiziki olarak bir yeri oldu meclis üyelerini nede realitede bir ağırlığı oldu. Vatandaşın işi için koşturan meclis üyeleri bu işleri yaptırma safhasında meclis üyesi olarak değil tamamen kişisel sempatiklik ve kişisel diyalog ile iş yaptırdı.

            Bir insanın bir makama gelmesi durumunda o makamın gereğini tam yerine getirmesi öncelenmelidir. Konusuna hâkimiyet çok önemli, Hangi konu gündeme gelecekse mutlaka o konu hakkında çok ince çalışma yapmalı. Meclis gündemini iyi takip etmeli ve gündem ile ilgili toplantıya gelirken mutlaka yeterli seviyede bilgi sahibi olmalı diyoruz. Peki, siz yaptınız mı derseniz ben yine kendimize çuvaldız batırmayı tercih eder ve “hayır” derim.

             Meclis üyeleri zaten bir gruba üye durumundalar. Yani partilerin grupları çok etkin çalışmalı ve mutlaka toplantı öncesi durum değerlendirmesi yapmalı. Bu değerlendirmede herkes tüm açıklığı ile grup içerisinde detaylı şekilde irdeleme yapmalı ve grup kararı alınmalı ve bu grup kararına her üye uymalı. Bizim meclisimizde bu konu azda olsa yapıldı.

            Aslında daha detaylandırılabilir bu konular. Ama kimseyi de boğmak istemem detaylarla. Kısaca diyorum ki bir dönem bitti. Beş yıl güzel şeyler yaşadık. Asla kötü yaşadıklarımızı dillendirmek istemiyorum. Ama bu kötü yaşananlara bir tek sözüm var. Başkasının ardından iş çevrime ve iftira ve gammazlama ile bir yer edinmeye çalışanlar oldu. Buna inananlar da oldu. Onları sadece Allaha havale ediyorum.

            Son söz Milletimiz hakkını helal eder inşallah. Benim hakkım helal olsun. Yeni başkana ve meclis üyelerine hayırlı olsun. Allah utandırmasın inşallah.

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 2855 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi