Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BU FERYAT BU KAVGA NİYE

Fazlı GÜVENTÜRK

14 Kasım 2009, 15:19

Fazlı GÜVENTÜRK

BU FERYAT BU KAVGA NİYE

            Yokluk ve yoksulluktan imanı gevremiş bir ülkenin necip milletini adeta küllerinden doğdurarak kurtuluş savaşını yapan ve taze ve dipdiri bir ülkenin temelini atan ulu önder Atatürk’ün ölümünün 71 nci ölüm yıldönümünde sabah saatlerinde devletin birlik ve bütünlük içinde anıtkabirde saygı duruşu içinde gördüğümüzde sevindik.

            Artık devletin tek vücut olarak hareket ettiğini düşündüğümüz esnada öğle sonu yapılan meclis görüşmelerindeki izlediğimiz görüntüler hevesimizi kursağımızda bıraktı.

            Sabah saatlerindeki düzeyli samimi görüntüleri verenler sanki kendileri değilmiş gibi öğle sonu kırdılar birbirlerini yüce meclisin çatısı altında. Birbirlerine söylemedikleri laf kalmadı.

            Bu asabi tavır neden?

            Ulu önderin ölüm yıldönümünde milli birlik projesinin gündeme gelmesi bu gürültülerin nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Zaten diken üstünde olan ve uzun zamandır birbirlerine uzaktan laflar atarak diş bileyen iktidar ve muhalefetin bir araya gelmesi beklenen kavgayı başlattı.

            Mesele kesinlikle on kasım meselesi değil. Muhalefetin “efendim bu acı günde bu neden gündeme geldi. Acelesi neydi” serzenişlerine iktidarın “ bugün yapılacak bu açılım görüşmeleri Atatürk’ün birlik içinde yaşama telkinlerine uyuyor” yaklaşımı birbirine karıştı.

            İki yaklaşımda doğru ve aynı anda hatalı.  Doğru çünkü; acelesi ne bir sonraki gün getirin ne var yani meclise. Olmadı bir gün önce getirseydiniz. Türk milletinin hassas olduğu bu günde getirmek zaten gergin olan havayı daha germedi mi? İktidar açısından değerlendirme yaptığımızda ise; Atatürk “yurtta sulh cihanda sulh” demiş. Akan kanın durmasının ön görüldüğü bu milli birlik projesinin bugün meclise getirilmesi Atanın sulh fikrine uygun olması ve çeyrek asırdır başımıza bela olan terörün bitirilmesi için önemli olduğundan uygun zaman olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda doğru ve yanlışları var bu gün meclise bu konunun getirilmesinin ve görüşmeye açılmasının.

            Doğrusunu yanlışını elbette başka yazıda inceleyeceğiz. Ama milletin  vekilleri olarak meclise seçilmiş olan bu vekillerin bu denli asabi hareket etmeleri son derece yanlıştır. Hele bazıların sadece televizyonların canlı yayınlarının halka ulaşması nedeniyle görüntü vermesi ve ortalığı karıştırıcı kışkırtıcı çıkışlar yapması hiçte g özden kaçmadı.

            Meclis içerisinde pankart açarak ve tabiri caizse tribünlere oynayarak seçmenlerine mesaj vermeye çalışanların artık milletin “ne yırtıcı vekil. Bak ne güzel hakkımızı koruyor, adımıza feryat ediyor, iyi ki seçmiş göndermişiz”  demediğini bilmesi lazım. Ne kadar çok sesin çıkar, adın ekranlarda dönerse o kadar iyi yaklaşımı artık bitti.

            Kavgaya taraf olanların anlaması gerekiyor ki; millet aklıselim, ağırbaşlı, vakur ve belge ve bilgiye dayalı konuşan, ayrımcılık yapmayan, birlik ve dirlik yanlısı insanlara ve vekillere pirim veriyor. Bu nedenle ekranlara görüntü vermek uğruna didişmeden kavgasız gürültüsüz milli birliğin ve demokrasinin projesini görüşmesi ve hayata geçirmesi için çalışmalılar.

            Günleri veya saatleri bahane etmek biryana her geçen dakikanın zarar olduğunu anlayarak bu projenin milleti üzmeden ama kanı durduracak şekilde sonuçlanması için atılacak adımlar gerekiyor. Vekillerimize güveniyoruz ama kavga etmelerini de istemiyoruz.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4027 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi