Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KİMSEYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Fazlı GÜVENTÜRK

17 Şubat 2012, 10:40

Fazlı GÜVENTÜRK

KİMSEYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

            Kimseye akıl vermek görevimiz değil ayrıca akıl verecek pozisyonda da değiliz. Kaldı ki her ne kadar atalarımız güzel söylemi “akıl akıldan üstündür diye”  ancak kimse kimsenin aklını beğenmezmiş ve en akıllı en doğru bilenin kendisi olduğunu söylermiş.

            Sadece bizim yaptığımız âcizane fikirlerimizi ortaya dökmek ve ataların sözüne kulak verenler olursa onlara bak böyle de bir fikir var, beğenirseniz aklınızın bir yerinde bulunsun demek.

            Geçenlerde yazmış olduğumuz bir yazıda hasbelkader ilimizden yetişen bazı bürokratlar olduğunu ve bu bürokratların alanlarında başarılı olduğunu daha üstlerde bulunurlarsa daha faydalı olur demiştik.

            Bu yazıya olumlu yaklaşıp bizi arayan ve “evet tanırız diyen, gittikte şu işimizi yaptı sağ olsun” diyenler kadar, “körler sağırlar birbirini ağırlar” ne yapmışlar ki bu insanları anlatıyorsun diyende oldu.

            Tabi olarak kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Bunun bilincindeyiz. Adam aynı karında yattığı kardeşini veya zürriyetinden geldiği babasını bile sevmiyor da kaldı ki el âlemi mi sevmeye zorlayacağız.

            Zorlamak veya dayatmak değil yapmak istediğimiz. Ancak derdimiz kısır çekişmeler yerine yaşadığımız memlekete faydası olanlar tanıtmak, olacak olanları da yetki makamında olanlara anlatmaktır.

            Şu günlerde MKE’nin genel müdürü mevzu var. Birkaç güne kadar yeni genel müdür atanacak. Bizde Kırıkkale’nin duyarlı pek çok aklıselimleri gibi bu bürokratın Kırıkkaleli olmasını istiyoruz. Çünkü Kırıkkale MKE’nin kalbidir. Bu kalbe başkası ne kadar yakışır.

            Belki bazıları diyecek ki “ülke ne çektiyse adam kayırmacılıktan çekti. Öyle siyasi görüş veya hemşericilik yapmamak lazım” evet; bende aynı düşüncede olan biriyim. Gerçekten bunları geçmemiz lazım. hak edenlerin hak ettikleri makamda olması taraftarıyım. Hele aynı ilin içinde ilçeleri veya bölgeleri birbirine düşürecek yaklaşımları şiddetle kınıyorum. Kırıkkale içinde tutturulmuş bir Keskin, oba, aşağı yukarı, düzü bayırı gidiyor. Bırakın Allah(cc) için bu sığ düşüncede olmayı. Kim Kırıkkale için bir çivi çakma gayretinde ise onun düzü bayırına bakmadan desteklenmesi gerektiğini her ortamda avazım çıktığı kadar bağırarak anlatmaya çalıştım.

            Ancak durum böyle değil. Siyasi görüşü bir yana bırakıyorum. Çünkü siyasi çıkralar öne çıktığında maalesef aklılar geride kalıyor ve atama ve görevlendirmeler yapılırken objektif beyin çalışmıyor.

            Fakat memleketinin kalkınması için bu şehrin insanlarının kabul görmesi şarttır. Bu şehrin yetiştirdiği değerlerin mutlaka etkin yerlere gelmesi lazım ki Kırıkkale ilgili projeler hayata geçsin.

            Her memleketin vekilleri kendi hemşerilerini bir yerlere getirme gayretinde iken ben merak ediyorum hangi bakanlıkta kaç tane Kırıkkaleli genel müdür var. Kaç tane müsteşar veya daire başkanı var. Biz üretimsiz miyiz? Bu şehir hiç mi okumuş yetiştirmedi ki bu kadar zayıfız. Hep söyledim yine söylüyorum. Yirmi bakanlıkta yüzlerce olan genel müdürlüklerden yirmisi Kırıkkaleli olsa, kırk daire başkanını atar. Kırk daire başkanı seksen şube müdürü atar. Bunlar yüz atmış yardımcı atar. Şeflerin, amirlerin sayısını siz hesaplayın.

            Bu hata geçmişten başlayan bir süreçtir. Geçmişteki bu atamayı yapacak makamlardakilerin hatasıdır. Ama aynı hatayı şimdilerde tekrarlamamak gerekiyor. Bu nedenle başta MKE olmak üzere tüm atama yapılacak makamlarda etkimizi tam kullanmamız şarttır. Yoksa imrenir dururuz başkalarına.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 5502 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi