Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ZÜHTÜ AKSAL

Fazlı GÜVENTÜRK

06 Aralık 2010, 17:33

Fazlı GÜVENTÜRK

ZÜHTÜ AKSAL

            Bileniniz vardır bilmeyeniniz vardır diyeceğim ama Kırıkkale ile bağlantısı olan insanların bildiğine inandığım, tanıdığını sandığım, en azından ismini duyduğunu tahmin ettiğim kişidir Zühtü Aksal.

            Aksal eğitim camiasından gelmiş, uzun süre öğretmenlik yapmış, çeşitli devlet görevlerinde bulunmuştur. Aksal; sonra siyasete adım atmış ve Milletvekilliğine aday olmuş daha sonrada siyasi hayatı devam ederek, Akparti genel başkanı Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından makamına çağrılmış ve il başkanlığı görevi verilmiştir.

            Dün gibi hatırlarda görevi alıp geldiği ve il teşkilatlarını yapma hazırlıklarını sürdürdüğü dönem.

            Kendisiyle ilk o zaman telefonda konuşmuş ve kutlamıştım. Hayırlı olsun demiştim. Allah utandırmasın, inşallah bu göreviniz vatana millete Kırıkkale’ye hayırlı olur demiştim.

            Seçime girmişti Zühtü Aksal. Karşısında bir önceki dönemde il başkanı olan değerli insan Nuh Dağdelen vardı. Belki her ikisi de rakip olmaya hazır değildi.  Aksal rakip çıkmayacak tek aday olarak ve tek liste ile seçime gideceğim sanıyordu, Dağdelen de Genel merkeze rağmen tekrar aday olmayı düşünmüyordu herhalde. Ama son dakikada bir şeyler oldu ve Kırıkkale’de iki adaylı bir il başkanlığı seçimi gerçekleşti.

            Aksal fark az olur çok olur önemli değil. Bir oyda olsa seçimi kazandı ve il başkanlığı koltuğuna oturdu. O günden sonra daha yakından tanınma imkânı bulduğumuz Zühtü Aksal’ın en önemli özelliliğinin halkla ilişkilerdeki başarısı olduğunu gördük. Vatandaşla diyaloglarının insani temele dayandığını gözlemledik. Büyük küçük herkesle konuşurken böbürlenmenin ötesinde gayet sıcakkanlı ilişki içinde olduğunu gördük.

            Aksal temsil ettiği vizyonu bence başarı ile gerçekleştirmiştir. Elbette hatları vardır. Elbette yanlış yaptığı konular vardır. Elbette başarısız olduğu analar vardır. Nihayetinde insandır. Ama bu hatalarının yanında vatandaşın derdini dinleme konusunda başarılı olduğuna inanıyorum. “Efendim dinle de ne oldu çözüm buldu mu? Hangi iş neticeye vardı. Dört milletvekilinden üçünün Akpartili olduğu, içişleri bakanının Akpartili olduğu, devletin en tepesindekilerle sıkı arkadaş olduğu bilinen bir belediye başkanın olduğu her şeyden çok iktidarın kendi partilerinden olduğu bir il başkanı ne yaptı” denilebilir. Mutlaka çok işler yapmış, halkın sesini ulaştırmıştır gerekli yerlere. Bunların hepsinin kamuoyuna yansımasını beklemek zaten en basit tabirle saflık olur. Yapmıştır kendisine gelen sorunların çözümü için eminim kendini paralamıştır ama gücünün yetmediği de olmuştur.

            Zühtü Aksal’ın en zayıf kaldığı konu partiyi derleyip toparlayamaması oldu. Yani milletvekili ayağı, Belediye Başkan ayağı, ilçe başkanları ayağı, il genel meclisi ve Belediye meclisi ayağı ile birliği tesis edemedi. Bunda kendisi ne kadar kabahatli, milletvekilleri ne kadar suçlu, Belediye başkanı, ilçe başkanı veya meclis öylelerinin hatası nedir veya yönetimdeki kadrosunun hataları ne kadardır bilmem ama bu konu yani tek vücut olma konusu başarısız oldu.

            Kısaca insani değerleri üst sırada olan bir il başkanı geçti Kırıkkale Akparti’den. İnşallah ve inanıyorum ki yeni tevdi edilebilecek görevleri de en iyisiyle yapar başarır. Yolu açık olsun bahtı açık olsun ufku açık olsun.

            Şimdi partiye derleyip toparlayacak ve her kesim ile diyalog kurabilecek bir il başkanı gerekiyor. Benimde ismim geçiyor ama her platformda aday olmadığımızı, bu görevi istemediğimiz belirttik. Düşünenler sağ olsun ama bizim işimiz değil bu. Akparti büyük partidir. İçlerinde bu göreve layık başarı ile yürütecek onlarca yüzlerce insan vardır. Kimsenin şüphesi olmasın parti en iyisini bulur. Yeni başkanın tek bir şeye dikkat etmesi lazım oda “birlik ve beraberliktir.” Çok başlı görüntü olması dün zarar vermiştir, bugün ve yarında zarar verir. Kucaklarsa her kesimi sorun kalmaz.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 6283 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi