Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Arınmaya yolculuk 3

Fazlı GÜVENTÜRK

02 Kasım 2012, 10:10

Fazlı GÜVENTÜRK

Arınmaya yolculuk 3 bölüm

            Kalbi Mekke için Medine için yanıp tutuşan ve oralara ulaştığında 9 şiddetinde sarsılanlar için yazılmış, hem bir rehber olsun, hem yaşadıklarımızı anlatısın amaçlı bu yazılara vesile olanlardan Yaradan razı olsun..

 

            Yanınıza nüfus cüzdanı veya kredi kartı, ehliyet gibi malzemeleri almamak gerekiyor ki orada size verilen kimlik kartı bunların hepsine yetiyor.

Paraları ayrı yerlerde birkaç farklı bölgede taşımakta fayda var. Türk parası her yerde geçiyor ancak Riyal almak ve bozuk riyal taşımak uygun olur. Bir Türk lirası yaklaşık iki Riyal’e denk geliyor.

            El çantasında yemeğin olası bir gecikmesi durumunda yemek üzere aperatif yiyecek alınması uygun olur.

Bagaj ağırlığı 30 kilo olmalıdır. Fazlasının tartılması durumunda ek para verilmesi gerekiyor. Biz dönerken tartılma olmadı. Ama her zaman böyle olmadığı ve tartılarak ücretlendirme yapıldığı ifade edildi.

            Pasaport el çantasında bulunmalı ki kolay erişim olsun.

            Yukarıda yazdığımız malzemelere ilave olarak benim en çok kullandığım malzeme bir tülbent oldu. Evet, bildiğimiz tülbent. Kadınların başörtüsü olarak kullandığı tülbent ben sürekli boynumda asılı bulundurdum. Hem çok terliyorsunuz, kâğıt veya normal mendil yeterli olmuyor. Bu durumda kullanıyorsunuz. Hem de öğlen tavaf yaparken dışarıda güneşin altında iken kamdan aşağıya attığım zaman güneşe karşı savunma yapıyorsunuz.

            Yukarıda söz ettiğim seminer gecikiyor. Ben seminer verileceğini biliyorum ya pek çok soru var kafamda. Geciken seminer için daha bir bileniyorum. Kim verecekse semineri ne sorular soracağım, nasıl kızacağım veya nasıl sitem edeceğim. Neden yapmadınız, neden geciktiniz vs vs.

            Evet; nihayet seminer için topladılar. Semineri Cemile hoca yapıyor. Konuşması bitsin ben biliyorum sorularımla onu rahatsız etmesini diyorum. Hoca ile önceden tanışıyoruz. Beşinci mevsim yardım derneğinde tanışmış ve eşimin Babasının talebesi olduğunu söylemiştim. Daha sonraları eşimin Arapça hocası olan hocanın kurmuş olduğu dernek için şahsımızdan taleplerini büyük şeref saymıştık. Büromuzun alt katında derneğin bürosunu açmış, oradan da ne tür çalışmalar yaptığını öğrenmiştik. Yani sohbetine hiç katılmamış ama iyi ve kendini yetiştiren bir hatip olduğunu biliyorduk.

            İşte bu duygular ile başladık seminer konusunu dinlemeye. Hoca ağır ağır başladığı konuşmasının dozunu gittikçe artırdı. Buradan başladı ve Kâbe’ye, Ravza’ya yolculuk yaptırdı. Alınacak malzemeler dâhil yapılacakları anlattı, oradan gitti sahabe hayatlarına.

            Seminer bittiğinde sorusu olan var mı diye sorduğunda benim tüm kabaran ayranım peynir olmuştu. Yoktu soru. Olmadığı gibi ben hicret zırhını giymiş Sevr’den aşağı inmiş çıkmıştım çoktan yollara.          

            Malzemeler tamam, dikkat edeceğiniz konular tamam. Yarın yola çıkacaksınız. Dinleniyorsunuz ama heyecan tarif edilemez. Bu heyecan bilinmeyene gitmekten değil. Bu heyecan sevgiliye kavuşmanın heyecanı, Bu heyecan ibadetin doruğunu yerinde yaşamanın arzusunun heyecanıdır.

            Akraba ve eş dost ile yapılan sabah kahvaltısından sonra,  boy abdesti alıyoruz. İki rekat namaz kılıyoruz. Yola çıkmadan önce kıldığımız bu nafile namazın birinci rekâtında fatiha’dan sonra Kâfirûn (Kul yâ Eyyuhel kâfirûn) suresini, ikinci rekatında ise İhlas (Kul hu Vallâhu Ehad) suresini okuuotuz..

            Namazdan sonra “Ayete’l-Kürsî” yi okuyup, Allah’a hamd ettikten ve Peygamberimize Salavat getirdikten sonra: “Allah’ım, Yolculuğun meşakkatinden, tasalı, kederli, hoşlanılmayan bir duruma düşmekten, mal, aile, çoluk çocuğun kötü bir duruma düşmesinden, varlıktan yokluğa, iyilikten kötülüğe düşmekten sana sığınıyorum. Allah’ım! Kendimi, dinimi, ailemi, yakınlarımı, hepsini sana emanet ediyorum. Bu yolculuğumuzda bize kolaylıklar ihsan eyle!” duasını yapıyoruz..

 

            Sabahın ilk saatlerinde çıkacağımız yolculuk öncesi akraba ve arkadaşların eşliğinde Cumhuriyet meydanında toplandık. Tanıdıklar var ekip içerisinde gidenlerden. Ayaküstü sohbetler ve otobüs gelene kadar eşin dostun arkadaşın güzel dilekleri, selam istekleri, Allah(cc) ‘a ve Resulüne misafir olunduğunda o mekânlarda isimlerinin anılması istekleri. Allah(cc) razı olsun ne çok kişi uğurlamak için sabahın bu saatinde rahatsız olmuş.

            Son selamlaşmalar ve güzel dileklerle otobüse biniyoruz.

            Otobüs Kırıkkale’nin sokaklarından henüz çıktı ki çok güzel davudi bir ses ile kuran tilaveti başladı. Kuran okuyan bizim hocanın damadı Hafız Adem. Genç kardeşimiz kendini çok güzel yetiştirmiş. Umre boyunca hafız Adem ile oldukça samimi olduk. Kendisine o kadar çok Fetih suresini okuttum ki artık her yanıma oturduğunda ben bir şey söylemeden başlıyordu okumaya.

            Kuran okunduktan sonra bizim hoca aldı mikrofonu. Havaalanına gidene kadar umre ile ilgili sahabe hayatlarından örneklerle öyle bir sunum yaptı ki onu ilk dinleyenler de daha önceden bilenlerde yüklendi manevi duyguların tümünü. Adeta bir daha hazırladı kutsal yolculuğa.

            Havaalanındayız.

            Bizden önce gelen gruplar gibi bizde bavullarımızı kontrolden geçirip dizdik bagaj alım gişesinin önüne. Ankara’dan katılacakları bekliyoruz. Zaten çok zamanımız var. Kırıkkale’den sekiz otuz gibi hareket ettik. Uçağımız öğlen ikide. Gruplar halinde sohbetler başladı. Tanışmalar başladı. Nihayetinde bir ayı geçkin süre birlikte hareket edilecek. Ortak tanıdıklar bulunarak sohbet koyulaştı.

            Gruplar gelmeye devam ediyor havaalanına. Gelen grup çantasını koyuyor sıraya ve kimi kitap okuyor kimi sohbet ediyor. Kiminin grup hocası toplamış başına bir şeyler anlatıyor.

            Bizim grup hocası henüz gelmedi. Bu arada simetri firmasının yetkilisi kimlik kartlarını dağıttı. Bu kimlik kartları umre boyunca asılı olacak. Bizimle ilgili her şey yazılı olduğunda olası bir durumda çok işe yarayacak. Kimliksiz hareket etmek dışarı çıkmak doğru değil. zira lisan bilmediğimiz yerlerde otele dönmek, grubumuzla irtibata geçmek veya Allah korusun başımıza bir şey geldiğinde bizim adımıza grupla irtibata geçmek hep bu kimlik ile olacak.

            

Yazının devamı bir sonraki gün

Bu haber 3464 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi