Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ATLARI İTLERİYLE GELSELER DAHİ

Fazlı GÜVENTÜRK

07 Nisan 2017, 00:58

Fazlı GÜVENTÜRK

ATLARI İTLERİYLE GELSELER DAHİ

Mutlaka biz yaştakiler bunu çok duymuştur ama genel anlamda da milli duyguları kabarık olanlar bilirler. Türkün Türk’ten başka dostu yoktur.

Bunun böyle olduğu son olaylarda daha net anlaşıldı.

Türklerin ayak sesleri kimleri rahatsız etti. Başta Avrupa olmak üzere kime ne oluyor ki ülkemizdeki bir referanduma bu kadar taraf oluyorlar.

Aslında bu demek oluyor ki yani Avrupa bu kadar zıplıyorsa ülkemiz doğru yoldadır. İnsanları dinliyoruz kendilerince akil olan insanları dinliyoruz. Görüyoruz ki herkes haklı sadece ülkemin yöneticileri haksız.

Hele bazıları iyice koptu gidiyor. Efendim Eset gelse Ankara’da miting yapsa ülkemiz izin verirmiymiş. Kardeşim sen elma ile armudu nasıl toplayıp da toplama işlemini öğreniyorsun. Her şeyden önce senin kıyaslamaya çalıştığın insanın eli ülkesindeki vatandaşlarının kanı ile kirlenmiş. Herkes belki dünya üzerinde yaşayan sen ve senin gibiler hariç herkes tarafından diktatör olduğu kabul edilmiş. Vatandaşlarının üzerine bombalar yağdıran ve ya anlaşma yaptığı dış güçlerin bomba yağdırmasına müsaade etmiş biri.

Benim ülkemin ne Cumhurbaşkanı nede Başbakanı bu kanlı katiller ile asla kıyas edilemez.

Kaldı ki Avrupa bu devlet millet buluşmasına ülkemizin bölgesinde ve dünyada bir güç olduğunun farklına vardığı için karşı çıkıyor.

Çok değerli bir ağabeyimin sık tekrarladığı bir atasözü var. O inekler eve gelecek gelmesine de mahallenin bebeleri olmasa der.

Bu Avrupa bizim devlet millet buluşmamıza sesini çıkaramaz çıkarmamaya ama bizim içimizdeki ..ler olmasa.

Adamlar sıkıştıklarında senin vekilin senin başkanın senin ülkenin gazetecileri de aynı şeyi diyor diye örnek veriyor. Bizim içimizdekiler aslında Avrupa’nın yaptığından daha ağır şekilde ülkemin ayağına pranga vurmaya çalışıyor.

En başta dedim. Bu referandumu madde madde okuyalım. Şükür okuma yazma oranı ciddi seviyede ülkemin. Okuyalım ve öyle kara verelim. Evet veya hayır derken bizleri kendi düşüncelerine hapseden insanların fikirleri ile hareket etmeyelim. Biz en doğrusunu buluruz diye.

Çatışma çakışma olmasın ülkemin güzide insanlarının kendi aralarında diye. Tabi ki herkesin bir fikri olacak. evet oyu kadar hayırda olabilir diye.

Ama görüyoruz ki Avrupa bir yandan bizi etkilemeye çalışırken ülkemin içindeki hain cephede ağır şekilde propaganda ile fikirlerini bize dayatmaya çalışıyor. Burada mesele hayır’ın anlatılması değil.

Avrupa’da aşırı milliyetçilerin akımına bizim içimizdeki bazı çevrelerin destek olması ve adeta onlardan fazla onları savunur duruma gelmesidir.

Ben haberleri bir gazeteden veya bir kanaldan takip etmem. Mümkün olduğunca zıt kutuplardaki fikri savunanların penceresinden bakmayı yeğlerim. Bu nedenle yandaş gibi yaklaşımlara asla katılmıyorum.

Herkes kendi penceresinden tabi ki bakabilir ve fikir edinebilir buna kimsenin bir şey demeye hakkı da yoktur.

Ama burada Türkiye halksız Türkiye yanlış bilerek Avrupa kışkırtılıyor tezine de kesinlikle kayılmam. Ülkem ve ülkemin yöneticileri demokratik bir şeklide halk buluşmasına çıktığında hiçte adil olmayan şeklide engellenmesine ve buna dur diyen gurbetçilerin üzerine at it sürülmesine onay vereninde Türk olduğuna inanmam. Biz tek yumruk olmazsak atları ile itleri bugün oradaki vatandaşımızın üzerine süren ve bunlara haklı diyebilen kan testi gerekenler yarın cennet vatanımızın toprakları üzerinde tank top gezdirir Allah korusun.

Selam ve dua aile…

Bu haber 2126 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi