Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KORUCULARIN KÖYLERİ

Fazlı GÜVENTÜRK

09 Mayıs 2009, 16:45

Fazlı GÜVENTÜRK

KORUCULARIN KÖYLERİ

            Mardin’de yapılan sadece güzel ülkemizin değil tüm Dünyanın bir numaralı haberi olan katliamı içimiz sızlayarak takip etik.

            Kolay değil 44 can verildi bu katliamda. Hatta hamile olan üç bayanı da hesaba katmamız gerekiyor, çünkü onlarda candı. Onlarla birlikte kadın çocuk erkek 47 insan hayatını yitirdi.

            Bu olayda hayatını kaybedenlerin arasında köy korucuları veya onların birinci derece yakınları var.. Zaten köyün hemen hepsi köy korucusu durumunda. Zanlı olarak yakalanan insanlarında arasında köy korucusu var. En yetkiliği ağızlardan öğrendiğimiz şeklinde ise bu katliamın silahları koruculara ait silahlar.

Bu katliamın dünya medyasına yansımasıyla bizimle birlikte birçok ülkede bu katliamda ölen taraf yada öldüren taraftan olan köy koruculuğu sistemini irdelenmekte ve konuşulmakta.

Etnik beyanatlardan kurtulamayan partinin radikal söylemleri ile gündeme gelen ve onların değimi ile “ Kürdü Kürde kırdırmak için kurulan” koruculuk sistemi hakkında Dünyada bizim kadar konuşuyor. Oysa iç işlerine müdahale anlamı bile taşıyacak olan bizim içimizdeki bu yapıya nasıl müdahale edilir onların düşünmesi gerekmiyor mu?

Art niyetli olduklarından emin olduğumuz bu ülkelere ve ülkemiz içindeki bu insanların konumunu bilmeyen halkımıza bu sistemi iyi anlatamayan görevlilerde de hata olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Elbet bu etnik yapılanmayı savunan parti yandaşları gibi düşünenlere davul zurna bile az gelir ama sivrisineğin saz geleceği insanlara ulaşmak gerekmiyor mu?

Söz konusu bölge içerisinde yapılanan bu sistemde geçmişte ve günümüzde çok faydalı neticeler alındı ve alınmakta. Bu sistem içerisinde gerçekten vatansever insanların bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

Her topluluğun içinde iyisi de vardır kötüsü de. Münferit olaylar hiçbir zaman ölçü olmamalıdır. İlgili sistem içerisinde bu işi çıkarları doğrultusunda yapanlar tabii ki vardır. Olacaktır. Hangi kurum içerisinde çürük elma yok ki. Aklınıza gelen her kurumda yolsuzluk, rüşvet veya çıkar ilişkisi içine girenler vardır. Dolayısıyla bu sistem içinde de olacaktır.

Hele yoksul olan bu bölgede belli bir miktar para veriliyor olması ve bazı hakları daha rahat alıyor olmaları bu sisteme teveccühü artırıyor. Ancak bunu çıkarları için kullananlara da maalesef zemin oluşturuyor. İyi bir inceleme ve takip ile bunların önüne geçilmesi gerekiyor elbet.

Ancak bu sistem gereksiz kaldırılsın demek yanlış.

O insanlar bizimle birlikte operasyonlara katılıyorlar. Bölgeyi iyi biliyorlar. Bölgenin ikim ve coğrafi yapısına alışık olmalarından uzun süreli operasyonlara sorunsuz devam ediyorlar. Gerçekten faydalı operasyonlara imza atıldı. Zaman zaman bizlerden bile atik ve heyecanlı davranışları oldu.

Eğitim durumları, psikolojik durumları, aile yapısı, bölgenin özel şartlarındaki yerleri, sosyolojik durumlar gibi konuları tabi tartışılmalı ve mükemmele yaklaşmaları sağlanmalıdır. Ancak tümden kaldırılması kesinlikle yanlış olur. Onları da terör örgütünün kucağına itmiş olursunuz. Gözden geçirilmesine yenilenmesine  evet ama ortadan kaldırılmasına hayır.

Yanlış yapanları ayıklayıp yola devam edilmeli. Onlar başarı gösterdiler bazen yanlış yapsalar da başarı gösterdiler. Etnik söylemli partinin ve onların yardakçısı ülkelerin hoplamaları zıplamaları isyanları kalksın kapansın bu köy koruculuğu dilekleri Onların bu başarısından kaynaklanıyor

Selam ve dua ile…

Bu haber 3669 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi