Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

NE AÇILIMI

Fazlı GÜVENTÜRK

12 Şubat 2009, 08:43

Fazlı GÜVENTÜRK

NE AÇILIMI

      Şehrimizi mahallemizi yönetecek başkanların ve İl genel meclisi; Belediye Meclisi muhtar azalarının yani yerel yönetim kadroların tespiti  amacıyla yapılacak yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin izleyecekleri stratejilerde netlik kazanmaya başladı.

      Birileri buna açılım diyor birileri strateji diyor bazıları ise daha ileri giderek oy avcılığı diyor.

      Bu açılımlar ve seçim ve siyaset gereği olaylar zaman zaman komik olay ve hatıraları da beraberinde getiriyor. Aslında trajikomik demek daha doğru olur. Zira bir zamanlar ölesiye zıt fikirler içinde olan insanlar bir bakıyorsunuz sabah kalktıklarında dost oluveriyor. Bunda kesinlikle kötü bir şey yok. Kavga ve zıt fikirlerin çatışmasına şiddet anlamında çatışmasına elbette karşıyım. Ama fikirlerin yüz seksen derece değişimine de biraz art niyetli bakıyorum ve düşünüyorum ki koltuk sevdası her şeyin önüne geçiyor.

      Kişiler aday adayı oldukları partilerde aday konumuna gelemeyince bir küskünlük yaşıyor ve saf değiştiriyor. Defaten yazdım. Dereden geçerken at değiştirmek pek uygun olmuyor. Yani fikirleriniz değişmiş olabilir. Diğer partiyi de yakın görebilirsin artık kendine. Ancak seçim arifesinde olması uygun görünmüyor. İnsanlar ileri geri söz söylüyor. Evet birileri mutlu oluyor alkışlıyor belki ama bir o kadarda yeni ve eski partiden tepki topluyor bu girişim.

      Fikir ve yol arkadaşlığı anlamında bu zamana kadar yakın düşüncede olan partiler arası değişim diğerleri yani en zıt partiler arasımdaki değişim kadar tepki toplamıyor. Zıt düşüncedeki adayların bugün aynı kulvarda koşuyor olmasını eski ve yeni partileri tarafından hiçte sempati ile karşılanmıyor. Seçmenin gözünde makam mevki avcısı gibi görünüyor bu adaylar.

      Aday bazında değişimin ötesinde seçimlerde fazla oy kapmak anlamında partilerinde yapmış olduğu tuhaf açılımlar oluyor.

      Ana muhalefet partisinin çarşaf açılımı diye nitelendirilen ve her mahallede kuran kursu ile olacak açılımı bu duruma bir örnek. Partiye oy getireceği düşünülen ve sonraları bağışlanacak parada anlaşılamadığı görüldüğünden aday yapılmayan birinin sülalesinden olan çarşaflı bayanlara rozetlerin takılması ve adaylık işi olmayınca rozetlerin çıkarılması tam bir trajikomik durum sergiliyor.

      Çarşafa rozet takılması her mahalleye kuran kursu düşünülmesi üzüntü duyulacak şey değil. Tam tersi demokrasiye inanan herkesin özellikle muhafazakar kesimin alkışlayacağı bir durumdur.

     Ancak insana sormazlar mı?

     Baş örtüsü zulmünü yapan ve hala devam ettiren bu uğurda anayasa değiştiren, kuran kurslarının çokluğu ve mütedeyyin insanların inançlarını yaşama gayreti yüzünden 28 Şubata çanak tutan, bir devrin kapamasını ve inançlı kesim üzerinde baskı rejimini hat safhada uygulayarak insanları fişleyerek geleceklerini karartan zihniyet bu zihniyet değimli diye. Öyleyse bu değişim birkaç oy için mi yapılıyor. Yok bu partide külliyen bir zihniyet değişimi yaşanıyorsa neden yaşatıldı 28 şubatlar bu ülkemin insanına. Neden hala üniversiteler baş örtüsüne kapalı. Neden başarısı ile değerlendirmek yerine insanlar düşünceleri ve inançları ile değerlendirilerek mükafatlandırılacakları yerde cezalandırılıyor. 

     Açılımların siyasi rant uğruna değil samimi duygularla yapılası ve idame ettirilmesi gerekmektedir.

     Diğer partilerin ucube açılımlarına da sıra gelecek birlikte yorumlayacağız inşallah.

     Selam ve dua ile…

Bu haber 3471 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi