Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SİVAS'IN ÖTESİ

Fazlı GÜVENTÜRK

06 Mart 2009, 09:48

Fazlı GÜVENTÜRK

SİVAS’IN ÖTESİ

            Aşağı yukarı birkaç seçimden bu yana AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ağzından defaten duyduğumuz ve etkisi görülen “ Bunlar Sivas’ın ötesine geçemezler” sözünü bu seçim çalışmaları içinde de sık şekilde duyduk.

            Bu kapsamda Başbakan Sivas’ın ötesine bir kere daha geçti ve ulaştı Diyarbakır’a. Partisinin mitingine katıldı. Oldukça hatta beklenenin ötesinde bir kalabalıkla miting yapıldı.

            Sivas’ın ötesi denilen Doğu ve Güneydoğu’nun çeşitli illerine miting amacıyla veya siyasi amaçla giden liderler çokta rahat değildir aslında. Elbette ülkenin her yerinde demokrasi çerçevesinde siyasi liderlere karşı gösterilecek tepkiler vardır. Ancak bu tepki o bölgede hassas bölge olmasından kaynaklanan şartlar gereği ki daha diğer yörelere göre yoğun hissedilir. Hal böyle olunca da siyasi liderler bölgeden mümkün oldukça uzak olmaya çalışır.

            Her mitingde olduğu gibi alana girenler arandı. Ancak burada biraz daha dikkat gösterdi güvenlik güçleri. Bu miting için Ak Partinin kurmayları eminim çok hazırlanmıştır. Gidilecek güzergâh, kullanılacak araçlar, söylenecek sözler abartı değil atılacak her adım bu görevliler tarafından düşünülmüştür, planlanmıştır.

Partinin kurmaylarının bu hazırlığı yaparken güvenlik güçleri de çok güzel bir hazırlık yapmış. Bunu miting sonunda gördük. Güvenlik güçleri bu tür toplantılar öncesinde Valilik tarafından toplanır. Görev dağılımı yapılır. Her birim aldıkları görev gereği yapacağı faaliyetleri planlar. Her güvenlik birimi bu faaliyetlerini defaten gözden geçirir.

            Bu anlamda güvenlik güçleri de dersini iyi çalışmış. Emin olun parti kurmaylarının kat be kat üstünde bu hazırlıklar yapılmıştır. Havaalanından çıkıştan itibaren geçilecek güzergâha keskin nişancıların dizilmesi, tali yoların kapatılması belli mesafelere asayiş ekiplerinin sıralanması, çevik kuvvet ve özel harekattan bir gurubun hazır bekletilmesi, miting alanına girecek istihbarat elemanları, çevrede mevzilenecek birimler, atılacak plastik mermi yada gaz bombası vs hepsi güzel planlanır. Bu miting dede çok güzel planlanmış. Bunlar ayrı ayrı düşünülmüş ve hayata geçirilmiş.

            Nereden anlıyoruz derseniz ekranları başına buradaki gerginliği izlemek niyetiyle geçen art niyetli insanlar hayal kırıklığına uğradılar. Orada siyasi yada etnik anlamda kargaşa bekleyenlerinin hevesi kursağında kaldı. Eğer bu hazırlıklar eksik yada hatalı planlansaydı orası yine ekranlardan dünyaya kargaşa ve terörün yuvası olarak gösterilecekti. Sizce güvenlik zaafı olsaydı o meydanlardan kendine prim yapmaya çalışan ve kargaşadan beslenen gruplar sahalarda olmaz mıydı? En azından lastik yakıp, polisi taşlayıp etrafta bulunan milli servetlere zarar vermek için orda olurlardı.

            Bu amaçla Sivas’ın ötesinde ki miting başarılı geçmiştir. Siyasi anlamda başarısını 29 Martta göreceğiz. Ama güvenlik anlamında çok başarılıdır. Kimse zarar görmeden bölge halkı gelen bir misafirini ağırlamış, dinlemiş kendince doğru olan varsa bunları kafasına yazmış ve önümüzdeki seçimler için kafasında bir birikimi sağlamıştır.

            Ben kendi adıma Sivas’ın ötesinde yapılan bu miting için bu özveride bulunan herkesi Sivas’ın berisinden tebrik ediyorum.

            Bu ülke bizim. Her zerresi bizim. Demek ki her noktasına ayak basmak gerekiyor. Adana, Rize, Edirne, Aydın, Sinop neyse Van, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı odur bizim için. Her siyasi grubun oraya sık gitmesi orada terörün pençesindeki mazlum halk için çıkış noktası olur.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3814 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi