Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SİYASİ GÜZELLİK

Fazlı GÜVENTÜRK

06 Mart 2009, 09:48

Fazlı GÜVENTÜRK

SİYASİ GÜZELLİK

            Önümüzde hızla yaklaşan yerel seçimlerde siyasi partiler son sürat seçim çalışmalarına devam ediyor.

            Miting şeklinde geçen seçim bürolarının açılması esnasında davul zurnaların şovu zaman zaman siyasi söylemlerin bile önüne geçiyor. Hal böyle olunca siyasetini, projelerini ve yapacağı faaliyetleri anlatmaya çalışan adaylar oldukça zor anlar yaşıyor.

            Valiliğimizin siyasi il başkanları ile toplantı sonrasında aldığı şık bir kararla bayrak ve pankartların görüntü kirliliği yapmasının önüne geçildi.  Daha iki ay varken her yere asılan ve insanların bazen göz zevklerini tırmalayan partilere ait flamaların kaldırılması tüm halk tarafından takdirle karşılandı. Orta yerlere fütursuzca sallanıp duran bayraklar son derece çirkindi.

            Bazıları bu bayrakların ve flamaların kaldırılması seçim atmosferini olumsuz etkiliyor, seçim havasını ortadan kaldırıyor ve ruhsuz bir seçim aşaması geçiyor diye değerlendirilebilir. Aslında yan yana asılan farklı siyasi partilere ait bayraklar dostluğa bir adım yaklaştırıyor bizleri. Ancak bu görüntü kirliliği kesinlikle söz konusu dostluğun önüne geçmektedir.

            Bu görsel kirliğin yanında birde ses düzeni aşırı açılmış seçim araçlarını da eklemek gerekiyor. Seslerinin aşırı açılması insanlara sempatik gelmesi bir yana aşırı tepki topluyor. Hele bu ses düzenini dengesiz açan kardeşlerimiz okulların yanından geçerken, dershanelerin yanından geçerken öğrencileri nasıl rahatsız ediyor bilmiyorlar mı? Namaz vakitlerinde ses düzeni çok açık geçen bir seçim arabası cami cemaatini rahatsız ediyor ve ibadetini sessiz bir ortamda huşu içinde yapan cemaatten tepki topluyor.

            Tüm bunların ışığında bu görsel ve duyuşsal anlamdaki propagandalara siyasi partilerimizin dikkat etmesi lazım. Halkımız tarafından daha  emin olun bu durumdan daha çok hoşlanır.

            Seçim çalışmaları ekseninde adayların esnafları ziyaretleri de aynı hızla devam ediyor.

            Kırıkkale belediyesinin hali hazırda ki başkanı ve AK Partinin yeni dönemdeki başkan adayı Veli KORKMAZ ile esnaf ziyaretlerine katıldım. Halkın teveccühü istekleri eleştirileri veya övgülerine girmek istemiyorum.

            Benim asıl vurgulamak istediğim konu başkadır.

            Söz konusu bu esnaf ziyaretlerinin en hararetli zamanında yani bir dükkândan çıkıp diğerine giderek koşturma esnasında dükkanın birine giren Başkan Veli KORKMAZ, MHP’nin Belediye başkan adayı İhsan KAYALAK ile karşılaştı. Aynı dükkânda aynı anda propaganda yaptılar. Sarıldılar, tokalaştılar hal hatır sordular. İnanıyorum ki samimi duygularla birbirlerine şans dilediler. Her iki başkanda diğerinin yanında bulunan arkadaşlarına iyi dileklerini gösterdi.

            Ne var bunda diyeceksiniz. Hal böyle değil. Bu güzellik demokrasinin nerelere geldiğini gösteriyor. Bir zamanlar seçim çalışmalarını bırakın normal zamanda birbirleri karşılaştıklarında taşlı sopalı hatta silahlı kavgaların yaşandığı ortamlar belli ki geride kalmış.

            Elbette münferit olaylar olacaktır. Kendini bilmez bazı insanlar çıkacaktır. Ancak genel anlamda siyaset güzelleşmiş. Demokrasinin güzelliğini siyasiler içine çekmiş. Doğrusu bu, iyisi bu. Başta liderler olmak üzere herkesin bu güzelliğe özel önem vermesi gerekiyor. Çünkü gereksiz gerilimler ve sen ben kavgası nedeniyle biz yaştakiler hatırlar ne çok çektiğimizi. Çocuklarımıza demokrasi mirasını bırakmamız için gerekli bu.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4328 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi