Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

YOK ARTIK BU NE BÖYLE

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Haziran 2012, 00:19

Fazlı GÜVENTÜRK

YOK ARTIK BU NE BÖYLE

            Başbakan yardımcısı Bülent Arınç çok zeki ve duygusal olduğu kadar, açık ve tabiri caizse  “küt” diye konuşan bir siyasetçidir. Yine bir açıklama yaptı. Tam olmasa da, ucundan kıyısından sözler olsa da, net kelimelerle anlatılmasa da terörist başına ev hapsinin olabileceğini söyledi.

            Her şeyden önce babası da bir Astsubay olan Bülent Beyin bu açıklaması kendisini de üzmüştür. Tabi bu bir devlet ve hükümet kararı değilse. Olmadığı önce Başbakan tarafından ve hemen ardından da hemşerimiz Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından açıklandı.

            Aslında ne başbakan nede Beşir Bey “öyle şey olur mu? Zinhar olmaz. Böyle bir şey ağza bile alınmaz. Bunca insanın katiline deniz kenarında villa tutulup, türbe gibi her gün sayısız insanın ziyaret ederek, dağlara daha rahat talimatlar vermesi sağlanamaz” demediler.

            Her ikisi de gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını söylediler. Yani olabilir. İleride şartlar olgunlaşınca, belki yargının da desteği ile böyle bir şey düşünülebilir mi denmek istendi acaba.

            Bizim kültürümüzde vardır. Bizden büyükler ister yaşça olsun ister mevkice. Onlar bizden iyisini düşünür ve bizden iyisini bilir söylerler. Eyvallah. Ama bazı konular vardır ki bunlar hassas ötesidir. Sorgulanması gerekiyor ve sorgulanmalıdır ki en doğrusunu yine büyükler yapsın.

            Bu nedenle bu konuda çok kişinin görüşü alınırken, pek çok baba meslektaşı şehit olan siyasilerin de açıklama yapamadan bir daha düşünmesi gerektir.

            Ben bin kere söyledim. Tutarsız değilim. Net tavrım budur. Bu meselenin çözümü gerektir. Çeyrek asrı geçen bu bela ile ülkemin ayaklarına pranga vurulduğu gibi, şehitlerin haberleri ile anaların yürekleri dağlanıyor.

            Evladı, yari, sevdiği şehit olan ağlıyor, yıkılıyor, yakını askerde olanda her dakika haber dinleyerek, kalpleri atıyor, bir çatışma haberi ile sokağın ucundan çıkacak ambulans, asker ve ardından belediyenin binaya asılacak bayrağını görme korkusunu yaşıyor.

            Hani beylik laftır. Ateş düştüğü yeri yakar. Öyle tabi. Gerisi iki vah tüh. Bu nedenle bitmesi bitirilmesi gerekiyor. Ama bin birinci defa söylüyorum. Öyle teröre taviz vererek değil bu bitiş. Belli konular konuşulup karara bağlanır ama on binlerin katilinin de villada hapsi adil değil.

            Bu arada bu konuya tekrar dönmek kaydı şartı ile yazıyorum.

            Yeni bir haber ortalıkta geziyor.

            Terörle mücadeleye katılmış, terörle savaşmış olan askerlerinde yargılanması söz konusuymuş. Benim haberim değil bu. Kanallarda konuşulan bir konu olmaya başladı bu söylenti.

            Ben bilmem. Belki şehir efsanesi, belki terörle mücadele edenlere psikolojik baskı. Belki de barış süreci veya açılım süreci dedikleri bu sürece balta vurmaya çalışanların dedikodusu. Her ne olursa olsun dile getirilen ve üzerinde konuşulan bir konu oldu bu.

            Dediğim gibi, buna uzun döneceğim, tekraren ele alacağım. Ama sadece bir cümle bu yazının altına eklememe izin verin.

            Oha be oha. Daha neler. Yok artık. Kiralık şerefliler demiyorum terörle mücadelede görev yapanların yargılanmasına “evet” diyenlere, direk “satılık şerefliler” diyorum.

            Selam ve dua ile…

“ not :  Bu yazı kaleme alındığında Dağlıca’dan sekiz şehidimizin içimizi yakan haberi gelmemişti.”

Bu haber 4651 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi