Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GELİŞİ AYRI GİDİŞİ AYRI

Fazlı GÜVENTÜRK

25 Mayıs 2011, 23:27

Fazlı GÜVENTÜRK

GELİŞİ AYRI GİDİŞİ AYRI

            Siyasetin hızlandığı seçim startının verildiği günden beri siyasi yazıları yazmaya devam ettim ama kesinlikle tarafsız olmaya özen göstererek kendimce doğru bildiğimi paylaştım.

            Yoksula para yardımı yapma vaadinde bulunan muhalefet partisine kaynağını bulursa neden olmasın dedim. Eğer yoksulun kursağına bir lokma gidecekse bırakın kaynağını bulsun ve versin yardım sözünü dedim. Ama adım Kemal demekle falan da olmaz dedim. Ciddi bir kaynak bulmak zorunda olduğunu ve bu kaynağı seçmenlerle paylaşmasını söyledim.

            Kaset maset skandalı ile ülke gündemini alt üst eden şantajcılara prim vermeyeceğini açıklayan Devlet Beye “aferin” dedim. Kimsenin özel hayatının sorgulanmaması gerektiğini onu sadece ailesinin sorgulayacağını söyledim ve kaset maset olayları ile bir partinin yıpratılmaması gerektiğini haykırdım. Düşüncesini beğenmiyorsan sandığa gömersin dedim. O zaman lideri zaten utanır ve istifa eder dedim.

            Saadet partisinin, Has parti’nin,Demokrat partinin adaylarının ne kadar dürüst siyaset yaptığından söz ettim.

            Demokratik Sol Partinin başta İl başkanı olmak üzere İl sekreteri ve adayları ile seçilme ve parlamentoya vekil gönderme ihtimallerinin nerdeyse sıfır olmasına rağmen nasıl köylerde ilçelerde gezdiğini, şehirde çalmadık kapı bırakmadıklarını da yazdım.

            Hülasa;

            Tüm partilere eşit olduğumu anlatmaya çalışıyorum.

            Bu arada elbette Akparti ve onun misyonu ve yaptıkları ile adayların durumları hakkında da yazdım.

            Bu kadar tarafsızlık içinde Başbakanın gelişi ile ilgili biraz taraflı yazmak durumu hâsıl oldu.

            Her şeyden önce il yönetimi ve mevcut Akparti’nin Kırıkkale yöneticileri, ili ilçe başkanı, gençlik kolu, kadın kolu,  il Geneli, belediye Meclisleri, Elbette Belediye başkanları ve Vekil adayları ile Aday adaylarının nasıl ciddiyetle bu mitinge hazırlandığı görüldü.

            Cumhuriyet meydanı doldu. İyi doldu. Süsleme güzel, koordine güzel, birlik güzel, karşılama güzel, hatta sloganları bile güzel ayarlamış. Bir gün önceki gece yapılan toplantıda İl Akparti yöneticilerinin yapmış olduğu toplantıda nasıl adım adım ve adam adam çalışma yapıldığına şahit olan biri olarak söylüyorum. Dakikasına kadar düşünülmüş bir mitingdi.

             Başbakanın karizmatik kişiliği ve liderliği miting alanında hissedildi. Vatandaşa hâkim, konusuna hâkim, nerden ne tepki geleceğini iyi hesaplamıştı.

            İlçeleri sayarken ve selamlarken, hacı taşandan; neşet ustadan söz ederken konusuna vakıf olduğunu ve halkın gönlüne nereden gireceğini biliyor olması göz doldurdu.

            Cudi dağı ile Denek dağının, Fırat Dicle ile Kızılırmak’ın kardeş olduğunu vurgularken iyi hazırlandığını gösterdi.

            Makine kimya’dan üniversiteden söz ederken, Elmadağ yolundan söz ederken bizim için nelerin hassa olduğunu, işsizliğin giderilmesinden bahsederken, şehitlerden dem vururken bizim önemlilerimizi vurgulaması güzeldi.

            Kısaca bir Başbakan geçti. Kimine göre iyi konuşan, kimine göre, müthiş hatip, kimine göre dünya lideri olan bir Başbakan geçti Kırıkkale’den. Gönülleri fetih ederek geçti. Bakalım oya dönecek mi? Bakalım üç vekili koparacak mı?

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3900 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi