Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye

TAHAMMÜLSÜZLÜK

Fazlı GÜVENTÜRK

14 Nisan 2010, 09:37

Fazlı GÜVENTÜRK

TAHAMMÜLSÜZLÜK

          Sanki ülkemin gündemi yeterince yoğun geçmiyormuş gibi birde Ahmet Türk’e yumruk olayı ile yoğrulmaya başladı.

          Samsundaki davayı izlemeye giden eski DTP milletvekili ile partileri kapandıktan sonra stepne partilerine geçen BTP milletvekillerine saldırı olayı gerçekleşti. Bu saldırıda siyasi yasaklı Ahmet Türk defaten yumruklayan bir Samsun’lu vatandaş emeline nail oldu ve Ahmet Türk’ün burnunu kırdı. Sadece Ahmet Türk’ün burnu kırılmadı elbette olayda. Ülkemin de gündemi değişti ve herkes onu konuşur oldu.

          Bir insanı beğenin veya beğenmeyin, düşüncelerine değer verin yada vermeyin, siyasi çizgisine destek olun veya olamayın yani sebep ne olursa olsun şiddet kötüdür.

          Hani ataların bir sözü var “kanı kanla yumazlar”

          Bu yumruk olayını izleyen ter Türk vatandaşı oh iyi oldu. Cezalarını buluyorlar. Terör örgütüne destek olan, her fırsatta onların meclisteki uzantıları olduklarını belli edenlerin böyle bir olaya maruz kalacakları kaçınılmazdı. O yumruklar Türk vatandaşları adına atıldı diyebilir.

          Ancak;

          Kazın ayağı öyle değil. her şeyden önce sizin gibi düşünmeyenlere de saygı göstermek gerekiyor. Eğer fikirlerini çürütebiliyorsan onların dediklerini yalanlayıp sen fikirlerini onlara demokratik açıdan kabul ettirebiliyorsan ne ala. Yoksa fikrine karşı çıkan herkese bir yumruk atayım en azından içimi boşaltırım diyorsan bu doğru olmaz. Zira senin gibi düşünmeyenleri yumruklama eğiliminde olursan milyonlarca insanı yumruk manyağı yapmak zorunda kalırsın ki buda görünür veya görünmeyen her gelecekte mümkün değil.

          Bu olayın ikinci yansıması da maalesef uluslar arası kamuoyunda yanlış lanse edilme olasılığı olacaktır.  Ülkemin geleceği ile masa başı oyunlar sergileyen dış mihraklara yol vermiş olursun. Efendim dış güçler karışacak diye tepki koymayalım mı? Hayır elbette koyalım. Ama bu tepki vurmak kırma yerine daha öncede altını çizdiğim gibi fikir bazında olmalı.

          Diğer bir etkisi de toplumsal barışı etkileyecek olmasıdır. Demokratik açılımla bir şeyler yapıp terörü ve onları pasivize etme gayretinde olanların bu çabalarına köstek olmaktır.

          Tüm bunların ışığı altında bu tür ortalığı karıştıracak münferit olaylara karşı insanlarımızın daha duyarlı ve soğuk kanlı olmaları gerekiyor. İtidalli davranmak ülke olarak bizlere, çok şey kazandıracağı gibi art niyetli insanlara da yaşama şansı tanımayacaktır.

          Yıllarca terör ile mücadele eden insanlar aklıselim düşündüğü zaman bu tür karıştırıcıların zarar vereceğini hissedip atılan bu olağan dışı adımları ayıplaması kaçınılmazdır.

          İçin kan ağlasa da gücün şiddet ile değil akıllı adımlar atılarak sağlanacağını görmek gerekiyor.

          Selam ve dua ile…

 

Bu haber 3674 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi