Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SİYASET GERÇEKTEN…

Fazlı GÜVENTÜRK

19 Şubat 2014, 11:46

Fazlı GÜVENTÜRK

SİYASET GERÇEKTEN…

            Siyaset gerçekten çok farklı bir olgu, farklı bir anlayış, farklı bir yapı ve farklı bir özümseme duygusunun tezahürüymüş.

            Her şeyden önce siyaseti sevmek ve onun gereklerini yerine getirmek demokrasinin gereğidir. Eğer özellikle demokrasilerde siyaset gereği gibi yapılmaz ve tırnak içinde basarak söylüyorum yeteneği ve birikimi ile ve yine tırnak içinde iyi insanlar siyaset yapmazsa bir takım insanlar yöneten durumunda olur.

            Efendim insanlar neyi hak ediyorsa o şekilde yönetilir denilecektir. Kesinlikle doğru insanlar hak ettikleri gibi yönetiliyor. Ama bu arada kurunun yanında yaşta yanıyor.

            Dediğimiz gibi konusunda kendini geliştirmiş birinin yerine sıfır kapasitede birinin yönetim kademesinde olması ülkenin geleceği açısından fayda değil tam tersi zarar ve gerilme getirir.

            Defaten yazdık çizdik. Gücümüzün yettiğince sizlerle paylaştık düşüncelerimizi ve ardından dedik ki herkes etkisi kadar bu konuyu dile getirsin ve yönetime talip olanları iyi tespit edelim. Kimsenin kayırmacılığı olmasın, kimsenin referansı ile gelinmesin bir yerlere. Referans o insanın yani yönetmeye talip olanın kişisel özellikleri olsun dedik.

            Ama öyle olmadığını ekseriyetle gördük göreceğiz. Siyasi partilerin adayları arasında kendisini kabul ettirmiş bilgi ve bikrimi ile göz dolduran adayların yanı sıra seçme durumunda olanların kişiselleştirip çokta başarısı olmayanların farklı şekilde seçmenin önüne getirildiğini de gördük.

            Bu seçmenin önüne çıkarılanlar arasında hiçbir getirisi olamayacak insanların pişirilip sunulması hatta çiğ olarak sunulması seçmenin iradesine saygısızlık diye düşünüyorum. Şu partinin adayı bu partinin adayı demiyorum. Yâda şu seviyedeki adayı bu pozisyondaki adayı da demiyorum. Herkes oturup incelediğinde ne demek istediğimi anlayacaktır.

            Oy kaygısı elbet olacak. Kimin ne kadar oy getireceği konusu elbet önemlidir. Partiye oy katkısı önemlidir. Ancak sadece oy getirecek düşüncesi ile hareket ederek seçme durumunda olanların onu belirlemesi şehre ne katar ne kazandırır. Ulusal anlamda ülkeye bir şey vermeyeceği gibi yerel anlamda da maalesef hiçbir katkısı olmaz, olamaz.

            Yazık ediliyor. Gerçekten yazık ediliyor. Birkaç oy fazla alalım düşüncesi veya zaten kendisi kifayetsiz olan insanın referansı ile bir yere seçilen insanların buraya katkısını güzel irdelemek gerek.

            Lider olarak seçilecek insanın özellikleri çok önemli. Bu nedenle yerel seçimde Belediye Başkanı olarak vitrine çıkanların belli geniş görüşlülük ve birikime sahip olması gerekiyor. Şimdi değerlendirmeyi halk yapacak onlar artık vitrine çıktı. Ancak il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin seçiminde ciddi yanlışlıklar yapıldığını daha önce gördük şimdide görüyoruz. Maalesef kişinin kişisel özellikleri dışında onun bunun referansı ile bir yerlere tutunmaya çalışan ve yıllarca bir baltaya sap olamamış insanların seçilmesi içimizi acıtıyor.

            Netleşen var netleşmeyen var. ama meclis üyelerinin seçiminde daha önce hata yapıldı. Liderine yapacağı işlerde hiç bir katkı sağlayamayacak nitelikte insanlar seçildiler. Ne iktidar, iktidar gibi gereğini yaptı ve nede muhalefet eleştiri ve önerilerini ortaya dökebildi. Elbet cılız sesler çıktı. Ama o cılız sesler de zaten bir iki güze naranın altında kaldı gitti.

            İl genel ve Belediye meclis üyelerini belirleyenler boynunu büküp bilmem neresinin üzerine oturan adam arıyorlarsa seçtikleri ile gurur duysunlar. Yoksa halkın oyu ile seçildiler hizmet edip proje üretsinler ve yönetime katılsınlar diyorlarsa… Tamam onu zaman gösterecek diyip kesiyorum

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3004 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi