Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

YÜZ AKI MÜDÜRLER

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Temmuz 2009, 10:22

Fazlı GÜVENTÜRK

YÜZ AKI MÜDÜRLER

            Kırıkkale’ye yeni atanan valinin genç, istekli, dinamik ve bizden ! biri olduğunu ve bu valinin Kırıkkale’de çok güzel işler başaracağını bunun içinde tüm vatandaşlarımızın bu Valiye mümkün olduğunca kendi çapında yardımcı olması gerektiğini yazmıştım.

            Söz konusu yazının muhtelif bölümlerinde valinin bu hizmeti yerine getirirken astı ve birinci derecedeki icracıları olan müdürlerine çok iş düştüğünü ve onların halkla diyaloglarının öncelikle kendileri olmak kaydıyla vali ve tüm devletin şefkatli yüzünü yansıtacağına değinmiştim. 

            Devamında da iki müdürden söz etmiştim. Valilik özel kalem müdürü Hasan Gerem ve basın müdürü Yakup Altın. Her ikisi de halka açılan kapıda görev yapıyorlar ve iyide yapıyorlar görevlerini. Tabiî ki benim burada dile getirdiğim karargâhta olan müdürler. Yoksa halkla yüz yüze olan çok müdür var. Bunların hepsinin devletin şefkatli yüzünü halka göstermesi gerekiyor. Alçak gönüllülük ve tevazuda hele hele görevlerine hâkimiyet konusunda en az söz ettiğim bu iki müdür kadar iyi olmalılar.

            Hasan Gerem yıllardır bu işi yapıyor. Yani birçok vali değişmiş olmasına rağmen o aynı görevi başarılı bir şekilde yürütüyor. Demek ki işini düzgün yapıyor ki valiler onu görevinden almıyorlar. İşini kendi işi gibi benimsemeyen bir olsa ertesi sabah bir yerlerde başlar göreve. Çünkü özel kalem müdürleri valinin en yakını ve sırdaşı konumundaki insanlardır. Genelde bu tür görevlere atananlar özel kalem müdürlerini yanında tayin ettirirler. Ama görüyoruz ki bu valide Hasan Gerem’in çalışma performansı ve işine bağlılığından memnun kalmış. Umarız başarılı olanların görevlerinden alınması yerine taltif ve takdir edilme sisteminin Türkiye’ye yerleştiğini görürüz.

            Basın müdürü Yakup Altın kendini yazarlık ve basın ile ilşkiler anlamında kanıtlamış biri olduğunu herkese gösteriyor. Kırıkkale’de yerel basında görev yapanlarla diyalog içerisinde bir şeyler için uğraşıp kalıcı projeler için didinmesi bu insanın bu görevi hakkıyla yapıyor olduğuna delalettir. Öğretmen kökenli olan bu müdür yazarlık konusunda da kendini aşmış. Yayınlanmış otuza yakın eseri içerisinde Kırıkkale tarihi ile ilgili eserleri bir başka göz dolduruyor. Kırıkkale’de sanat ve sanatçıya verilen değerin artarak, yazarçizer sayısının artması ve manevi de olsa ödüllendirilmesi için yapmış olduğu çalışmaları ve projeleri anlatırken gözleri çakmak çakmak oluyor.

            Söz konusu iki görevdeki müdürleri şartlar farklı olduğundan diğer birim müdürleri ile kıyaslamak doğru olmaz. Ancak her müdür ne kadar verimli ve aktif çalıştığını ve ne kadar çok halka hizmet aşkı ile görev yapığını kendisi değerlendirsin. Kendi kendini ölçme değerlendireme sistemi ile geri beslemeye alsın.

            Burada şu çalışkan şu az çalışkan demekten ziyade iyi iki örnek vererek açıklamak istedim. Valilik makamına bağlı müdürlerden daha önce iyi olanlara ve hizmet yarışında geride kalanlara örnekler vererek anlatmaya çalışmıştım. En az söz konusu müdürler kadar çalışkan olan halka hizmet aşkı ile dolu olan müdürler var. İşte emniyet müdürümüz en yakın örnek.

            Valiliğe bağlı olanlar yazdık. Peki, Belediye başkanlığına bağlı müdürler ne olacak demeyin. Onlarda damla damla üzerine düşenleri alıyorlardır. Biliyorum birçoğu okuyor bu yazılanları. Haydi, can müdürlerim alın alacaklarınızı üstünüze. Başarılı olana destek verip aferin diyelim. Ama ya başarısız olup treni kaçıranlara ne yapalım…

            Selam ve dua ile….

Bu haber 3756 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi