Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

NASIL MI OLACAK

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Eylül 2012, 23:49

Fazlı GÜVENTÜRK

NASIL MI OLACAK

            Bir önceki yazımızda bu terör olayının son günlerde iyice arttığını ve ağzından salya akanların iyice azarak bir yerlere bir günde birkaç kez saldırma cüretini gösterdiğini yazmıştım.

            Sonra kendimce askeri çözüm olarak gerilla taktiğinin uygulanması gerektiğini düşündüğümü belirtmiştim.

            Biraz daha bu konuyu açmakta fayda var diye değerlendirdiğimden tekraren ele almayı uygun gördüm.

            Bizim çok iyi eğitilmiş asker ve polislerimiz var. Bunların hepsi özel harekâtçıyım demeden önce çok ciddi eğitimlerden geçiyorlar. Aylar ve bazen yıllar süren eğitimin diğer ülkelere kıyaslandığında çok daha fazlasını alıyorlar ve öyle yetiştiriliyorlar.

            Bu nedenle de bugüne kadar pek çok ülkenin katıldığı bu tüp yani arazi şartları ve yetiştirilme konusundaki eğitimlerde başarılı oluyorlar ve ikinci olduklarında kendilerini başarısız addediyorlar.

            Arazide yaşama şartlarından, hayati idame eğitimine, elimdeki malzemeleri kullanmadan, keskin nişancılık eğitimine kadar ve daha ötesi tüm silahları etkin kullanma dersine kadar güzel eğitiliyorlar.

            Uzun süreli yürüyüşlerden, gece şartlarında ilerleme eğitimini de alıyor ve şimşek gibi hareket edebiliyorlar.

            Bu asker ve polislerin eğitimleri profesyonel olduğundan terhisi düşünmüyor, gün saymıyorlar. Bunların para pul ile ilgileri de yok. Sanıldığı gibi çok para için de bu işi yapmıyorlar. Veya düşünüldüğü gibi “dışarıda iş bulamayanların” geldiği bir yer de değil bunların ocakları.

            Bu kadar eğitimli personelin terör ile mücadelede etkin kullanıldığına hepimiz şahidiz. Gerektiği yere gönderiliyorlar ve gittikleri yerde evvelallah gereğini yapıp çıkıp geliyorlar.

            Şehit vermiyorlar mı? Elbet veriyorlar. Vereceklerde. Ama bu şehitliğin çoğu karşısındaki kalleşlerin aleni değil mayın gibi desiselerle yapmış oldukları ile verilen şehitlerdir.

            Şimdi gelelim nasıl kullanılacaklarına. Bunların sayıları oranında belli bölgelere timler halinde göndereceksiniz. Koordinatları verecek ve üç gün sonra bir başka arazide diğer tim ile buluşma sağlama emrini vereceksiniz. Bu cengaverler ü.ç gün arazide yaşayacak. Onlar gibi araziyi kullanacaklar, onlar gibi yaşayacaklar. Kumanyaları ve sırt çantaları hafifi olacak.

            “Ben olsaydım” sözünü her dakika yaşayacaklar. Ben olsaydım şuradan giderdim, şurada konaklardım, şurada uyurdu, şuraya nöbetçi dikerdi, şurada yemek molası verir dimi yaşayarak dolaşacaklar.

            Bu tip bir hareket ile temas sağlama olasılığı haddinden fazladır. Temas ağlandığında ise inisiyatif sizdedir ve siz istediğiniz gibi operasyonu yönlendirirsiniz. Yani üstünlük sizdedir.

            Böyle bir harekatı yapacak time hava ve ağır silah desteği anında sağlanmalı, muhabere irtibatı tam olmalıdır. Ardında hava desteği olan bir timin onların merkezine bile girmesi neticenin lehimizde olması demektir.

            Tabi şehit ve yaralı verilecektir. Ama kesinlikle şimdikinden daha fazla olmayacaktır. Sivil çözüm nasıl olur onu bilmem, ama askeri çözümün en ciddilerinden biri budur.

            Unutmayın yatan Aslandan gezen tilki daha avantajlıdır.

            Konuya devam edeceğiz inşallah.

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 3323 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi