Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SİYASİ HAYAT

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Aralık 2008, 15:56

Fazlı GÜVENTÜRK

SİYASİ HAYAT

            Siyasi hayatın zorluğu uzaktan bakınca pek anlaşılamıyor galiba. Bizler siyaset ve siyasetçileri tam anlayamıyoruz. Belki anlamak istemiyoruz. Anlamak işimize gelmiyor.

            Bir kere siyasete girmeden geçmişinizde yapmış olduklarınız karşınıza geleceğini biliyor olmalısınız. Yatığınız iyi ya da kötü her şey karşınıza geliyor. Bir nevi bu dünyadaki ahiret sorgusu gibi bir şey. Yaptıklarınız tek tek sorgulanacak, didik didik edilecek. Rakipleriniz cımbız ile bir yerlerden tutmaya çalışacak. Siz tüm bu sorgulaya hazır olacaksınız. Sorulacak her soruya verecek mantıklı geçerli ve yeni sorular doğurmayacak cevabınız olmalı.

            Geçmiş ile yüzleşmenin haricinde gündeme dair sorular gelecek karşınıza. Bu sorular hem sizi iyi veya kötü olarak halka tanıtmaya kendini vakfetmiş gazeteciler hem halk tarafından sorulacak. Ben konu hakkında bilgi sahibi değilim deme lüksünüz belki bir konuda ve bir kere var. Bu mazeret yani konu hakkında bilgi sahibi değilim mazeretini bir kere yaparsınız yoksa sizi bilgisiz birikimsiz ve kendini yetiştirmeyen cahil politikacı ilan ederler.

            Hergün okumalısınız. Vakit bulacaksınız. Kaçarı yok. Gazeteleri okuyacak gündemi takip edecek ayrıca gündemdeki konuları açıklayan yayın ve kitapları okuyacaksınız.

            Halk ile ilgileneceksiniz. Onlar yarın size oy verecek seçmenlerinizdir. İstekleri bazen ucube bile olsa ilgilenecek çare bulacaksınız. Bulmaya çalışacaksınız ve bu çabanızı o seçmen görecek. İnanacak ki siz onun için çaba sarf ediyorsunuz, uğraş veriyorsunuz.

            Maddi anlamda yanınıza gelen sizinle olanlara yokluğu hissettirmeyeceksiniz. Onlara ikrama bulunacaksınız.

Reklâm yapacaksınız. Kendinizi tanıtacaksınız. Broşürler ilanlar afişlerle seçmenlerinize tanıtım yapacaksınız. Özelliklerinizi bir bir sıralayacaksınız. Boş adam olmadığınızı görsel ve yazılı olarak size güvenip ardınızdan gelecek insanlara göstereceksiniz.

Seçim için düşüncenize en yakın seçmiş olduğunuz parti yöneticilerine anlatacaksınız kendinizi. Onların sizlerin üzerinde bilgi sahibi olarak yapılacak aday seçiminde teveccüh göstermelerini sağlayacaksınız.

Propaganda zamanından başlamak üzere evinizi, eşiniz, çocuklarınızı ihmal edeceksiniz. Eskisi gibi çerez yiyerek ailece dizi film izlemeyi unutacaksınız. Çünkü siyasilerle bir yerlerde yemekte, toplantıda ya da çalışıyor olacaksınız. Özel hayatınızı ona göre düzenleyeceksiniz.

Tüm bunların dışında insanoğlunun işe yarama dürtüsü, nefsi arzuları, halka ve hakka hizmet içgüdüsü, belki maddi hırsı ve belki çok ağır bir söz ama egolarının tatmini için girmiş olduğu siyaset bir farklı dünya gibi geliyor. Yoksa bu kadar ağır eleştirilere maruz kalan insanların siyaseti seçmelerinde başka ne sebep olabilir.

Önümüzdeki yerel seçimlerde aday olarak ortaya çıkan ve siyasi düşünceyi ileride de olsa düşünecek insanlarımıza anlatmak istedim. Bu insanları acımasızca eleştiren vatandaşlarımıza zorluklarını hatırlatmak ihtiyacı duydum.

Selam ve dua ile…

Bu haber 3648 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi