Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BU ŞEHRİ SEVİN

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Temmuz 2009, 10:17

Fazlı GÜVENTÜRK

BU ŞEHRİ SEVİN

            Kırıkkale’ye atanan genç Vali hakkında ilk izlenimlerimi yazmıştım hatırlarsınız. Mütevazı, değerlere saygılı, heyecanlı, misafirperver demiştim. İnşallah hep öyle bir şeylerin heyecanını duyar ve öyle kalır demiştim.

            Defaten mütevazı olması gereken insanların davranışlarına daha bir dikkat etmesi gerektiğini vurgulayıp, yönetici olan insanların yönettiklerine tatlı sert olmasının onları yani yönettiklerini motive edeceğini vurguladım.

            Genç Vali; mütevazı olduğunun ve halk ile arasına mesafe koymayacağının ilk sinyallerini verdi. Basından takip etme fırsatınız olmuştur. Daha ilk günlerinde halkın içine çıktı. Onlarla içli dışlı oldu. Güzel kelimeler yazdıl gazeteciler. “Halkı valiliğe davet etti” dediler. Ne güzel. Demek ki burnu havada biri olmayacak. Demek ki sırça köşklerden yönetmeyecek. Demek ki bizden biri olarak burada hizmet edecek. Demek ki dert dinleyecek.

            İnşallah önüne gelen sorunlar onu farklı yapıya sürüklemez. Sorunlardan kaçacağını sanmıyorum ama inşallah bıkkınlık gösterip, devletin öteki yüzü ile karşılaştırmaz bizi.

            Bundan şu çıkarılmasın.

            Elbette devletin bir bürokratik yapısı olacak. Elbet devlet işlerinin yürümesi için zaman zaman acımasız hareket edilecek. Elbet bir toplumda herkesi ayrı ayrı memnun edip, onların her istediğinin yerine getirilmesi imkansızlaşacak. Elbet bazı durumlarda devletin sert yüzü ile yanlış iş yapan karşılaşacak. Hatalı hareket eden buna katlanacak. Ama burada vurgulamak istediğim rutin işlerin yürümesi esnasında gereksiz yere sert disiplin içine girmektir.

            Birde şekil disiplini var. Bir kere  kimse devletin en üst düzey temsilcisi olan Valiye saygısız hareket edemez. Ceketinin düğmesini iliklemeden babasının yerine girer gibi giremez. Yazılı ve yazılı olmayan, kültür ve örf adetlerimizin gerektirdiği büyüğe saygıyı göstermekten imtina edemez. Çünkü burada devlet temsil ediliyor ve herkes adımını buna göre atmak zorunda.

            Bize büyüklerimiz genç rütbelerde disiplini ast temin eder, samimiyeti ast sağlar derlerdi. Bizde emir komuta eder duruma geldiğimizde hep bunu söyledik durduk astlarımıza. Gerçekten ast konumundaki insanların üste saygı gösterdiği ve gerekli olan ve zaten olması gereken disiplinli davranmayı sağladığında üstün sevgisi ve davranışı daha olumlu oluyor.

            Burada yönettiği insanların Sayın Valiyi her zaman bu halde bulmak için o disiplini sağlaması gereklidir diye değerlendiriyorum. Buna sokakta selam verdiği esnaftan, ziyarete gelen misafirlere ve bizzat astı konumundaki müdür ve memurlarına kadar herkes dahildir.

            Devletin öteki yüzü demişken birde olması gereken (tabirimi mazur görün) şaşalı görünme işi vardır ve olmalıdır. Yani yeri geldiğinde korumaları, arabası, makamının döşenmesi, uğurlanması ve karşılanması gibi konular var. Bunların yerine göre en gösterişli olması gerekir. Bunlar dosta güven düşmana korku verir. Yerinde ve zamanında bunları kullanıyor diye kimse sayın Valiye olumsuz bakmamalıdır. Çünkü bu bir gerekliliktir.

            Sayın valim, siz alçak gönüllü olamaya devam edin. İnanın kazanırsınız. Makamın sizi büyütmesi geçicidir. Ama siz makamınızı büyütürseniz sizde büyürsünüz.

            Bizzat söyledim ve yazdım. Tekrar ediyorum. Siz bu şehri sevin. İnanın bu şehir sizi bağrına basmaya hazır.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4626 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi