Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GELENE NEDEN DENİR Mİ.

Fazlı GÜVENTÜRK

16 Kasım 2011, 02:11

Fazlı GÜVENTÜRK

GELENE NEDEN DENİR Mİ?

            Bazen öyle şeyler oluyor ki inanın insanın aklı dimağı duruyor ve anlamakta güçlük çekiyor.

            Kesinlikle tarafsız haberciliğinde şüphe duymadığım ve imtiyaz sahibinden, muhabirine, çaycısına kadar hepsini sevip saydığım yerel haber sitelerinden biri eski vekillerden birsi olan Turan Kıratlı için manşet haber yaparak buralarda çok dolanıyor hesabımı var anlamında bir haber yaptı.

            Her şeyden önce şaşırdım bu habere. Çünkü genel anlamda elbette anlam ve içeriği çok çeşitli yerlere çekilebilir. Ama özet içeriği “burada ne geziyor” gibi algılandı. Şükür ne denmek istendiğini çözecek idrake sahibiz. Ama algılama herkes tarafından farklı olabileceği için bizce de farklı oldu.

            Gerek bürokraside olsun ve gerekse siyasette olsun bir yerlere gelmiş ve bir işin ucundan tutmuş insanların görev yaptığı yere tekrar uğraması ve orada bıraktıkları ile içli dışlı olması gayet doğaldır.

            İstihbaratın bir kademesinde görev yapan görevliler, görevlerinin bitiminde bir başka yere tayin olduklarında veya emekli olduklarında o grev yaptıkları yere uzunca bir süre uğramazlar.

            O şehre gidemez, o marketten alış veriş yapamaz, o kahvede çay içemez, o taksiye binemezler. Hatta şehir biraz küçükse o şehrin yanındaki şehirlerde bile gezemezler. Telefon numaraları değişir irtibat kopar. Korkularından falan değil, görev bunu gerektirir. Yani görevde iken bir yolla irtibatın olan insanlarla ilişkilerin soğumazı lazımdır.

            Ancak biraz öncede belirttiğim gibi siyaset ve bürokraside durum neden öyle olsun ki. Tam tersi olmalı. Seçimi kaybedince veya görevden ayrılınca halkın içinde olanın muteber olması lazımdır.

            Ben hatırlamıyorum sıralar siyaset dışı olan mesleğimi icra ediyordum ama bundan önceki seçimlerde Vahit beyin, Turan beyin, Mustafa beyin milletvekili olduklarında her kesimden vatandaşın eleştirisini daha sonraları çok duydum. İl dışından yani bu şehirde yaşamayanlardan neden vekil yapılır diye. Hatta birde isim konulmuş” çantacı vekil” diye. Seçilemezse çantasını alır gider derlerdi.

            Nihayetinde umumiyetle öyle olmuş. Seçilemeyen almış bavulunu gitmiş. Bunu en son genel seçimde aday adayı olan vekil adaylarında görmedik mi? Nerde şimdi seçim öncesi fink atanlar.

            Şimdi eski vekil Turan beyin Kırıkkale’de dolanması neden acayip olsun ki. Efendim beğenin veya beğenmeyin elbet o kişisel bir sorundur. Herkes herkesi sevmek zorunda değildir. Belki arzu ettikleri olmamıştır. Belki gücü yetmemiştir. Belki farklı projelerini gerçekleştirmesi için engelleri aşamamıştır. Ama gerçekçi konuşmak lazım Turan bey halkın hep içinde olmuştur. Vatandaş ile vücut dilini de kullanarak irtibatlı olmuştur. Şimdilerde bile hala pek çok vatandaşla hala yakın ilişki olduğunu biliyoruz. Bu durum ancak ona teşekkürü gerektirir. Alıp bavulunu çekip gitmemiş. Ne güzel. Hala cenaze olduğunda taziye için, düğün olduğunda tebrik için vatandaşın arasında bulunuyor. Onun açısından ne mutlu.

            Ha bir hesabı varsa yani yarın Belediye başkanlığı için veya vekillik için yapıyorsa bunu yine helal olsun. Demek ki siyaseti öğrenmiş ve gereğinin vatandaşın gönlünü kazanmaktan geçtiğini idrak etmiş. Yine kendi açısından ne mutlu.

            Ben kimsenin borazancısı değilim. Kimse babamın oğlu da değil. Turan beye ben kendimle ilgili olmayan bir konuda ricada bulundum. Bu ricayı da ikimize de yakın olan herkes biliyor. Olup olmadığı bende kalsın. Arzu edene söylerim. Olayı şahsileştirmek istemiyorum. Ancak Kırıkkale için çaba sarf ettiğini biliyorum. 

            Amacım kimseyle kıyaslamak falan değil. ancak çantasını alıp gidenlerden olmadığı için ve hala vatandaşın derdi ile dertlendiği için teşekkür gerekiyor.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3983 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi