Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye

KIRIKKALELİ BAŞBAKAN

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Temmuz 2009, 10:22

Fazlı GÜVENTÜRK

KIRIKKALELİ BAŞBAKAN

            Başta net ve açık bir dille söyleyelim ve kalbi olarak anlaşalım. Bu yazıyı yazarken ben siyasi kimliğimle yazmıyorum. Elbette siyasi kimliğim var ve bu güne kadar olduğu gibi Rabbim izin verdiği sürece gelecekteki yazılarımın bir kısmı da siyasi olacak. Ancak bu yazı siyasi değil. Lütfen siyasilikle itham etmeden değerlendirin ve eleştirin.

            Geçtiğimiz Cuma günümüz meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte tam bir bürokrasi ve protokol günü olarak geçti.

            Sabahın erken saatlerinde genç valimiz Hakan Yusuf GÜNER  ile olan randevumuz vardı. Daha önceki yazılarımda altını çizerek belirttiğim gibi, yine mütevazı ve kibar bir şekilde karşıladı. Misafirperverliğini yine sergiledi. İkramlarında konuşmasında ve düşüncelerinde son derece samimi olduğunu yine gösterdi.

            Kırıkkale için yapabileceklerinden ve kısmı projelerinden söz etti. Hiç birisi uçuk işler değildi. Son derece olabilirliği yüksek konular söyledi. Bizden biri olduğunu bir iç Anadolu evladı olduğunu gösterdi. Projesi olan herkese açık olduğunu vurguladı. Bizlerin fikirlerini böbürlenmeden ve ilgi ile dinledi. Tabiî ki biz kendilerine Kırıkkale ili ilgili şunları bunları yapın diye gitmedik. Sadece diğer şehirlere göre bir adım daha ileride olmak için o andaki fikirlerimizi sunduk. Kendileri de samimi şekilde kendi fikirlerini paylaştı.

            Daha yirmi birine girmeden almış olduğu yöneticilik tecrübesinden söz ederken, bu gençliğinin Kırıkkale’ye verebileceklerini göstermiş oldu bizlere. Aynı olgun ve kendinden emin tavırlarla uğurladı bizleri.

            Meclis üyelerinden ayrıldım ve sonra aynı gün İl sağlık müdürünün makamına gittim. İl müdürü Ergül DEMİRAL ile ilk defa tanışıyordum. Gayet olumlu ve sıcak gördüm. Kendisi Kırıkkaleli değil. Ancak neden bilmiyorum Kırıkkale sevdalısı gördüm kendisini. Yapmak istedikleri ve ilimizi güzide iller içinde görme arzusunu gözlemledim. Bazı projelerini paylaştı. Gördüm ki oda genç vali ile aynı paralelde düşünüyor. İlgili ve istekli. Gördüm ki bu istekli halinde sağlık sorunlarını gidermek için bu vali ile çalışması bir şans. Kendisi ile de bu fikrimi paylaştım ve aynı düşüncede olduğunu gördüm.

            Dedim ya protokol günümüzdü diye. Öğle sonu Ak Parti il Başkanını ziyaret ettim. İl Başkanı Zühtü AKSAL ile uzun süredir paylaşmak istediğim düşüncelerimi paylaştım. Kendisi yapmak istediklerini kısa öz cümlelerle anlattı. Burada iktidar partisini temsil ettiğini ve onun misyonuna uygun tavır sergilediğini söyledi. Başbakana ve partisine olan bağlılık ve sevgisini görmek için heyecanlı tavırlarına bakmak yererliydi.

Burada ki konum Vali olduğundan il başkanının faydalı açıklamalarını daha sonra yazacağım. Başkan ile mülakatta konu il yönetimi ve Valiye geldiğinde gördüm ki başkanda aynı fikirde. Kırıkkale için bu valinin şans olduğunu düşünenlerden. Fikirleri ve projeleri ile bize yön verip, yarar sağlayacak biri olarak görüyor valiyi.

Ana fikri bir kelime ile özetledi başkan. “Başbakanımız sağ olsun. Bize ödül gibi bir vali gönderdi” dedi.

Bir önceki gün Belediye Başkanı Veli KORKMAZ ile yapmış olduğum özel görüşme esnasında da aldığım izlenim buydu. Kendileri de Başbakan ve bakanların Kırıkkale ‘ye ilgisinden ve valinin başarma arzusundan övgü ile söz etti.

Seçildiği günden beri Kırıkkale ile yakından ilgilenen, gördüğümüz veya ileride daha iyi anlayacağımız yakınlığı ile fahri Kırıkkaleli bir başbakana sahibiz.

Defaten İlimize şahsi ziyaretleri, il milletvekilleri, Belediye başkanı, il başkanı ve yetkililerin başbakanlığa ziyaretlerini rahat yapıp, ilin taleplerini rahat iletmeleri ve son günlerde ilimize yapılan bakan ziyaretleri ile bunu anlıyoruz. Her bakan geldiğinde bir damla hizmet damlasa bir süre sonra Kırıkkale hizmet gölü haline gelir.

Protokol gününden arda kalan: Kırıkkale’ye hizmette cimrilik etmeyen bir başbakan ve onun Kırıkkale için şans görünen yöneticilerinin ve temsilcilerinin Kırıkkale için hizmet yarışı içinde olduğunu görmek oldu.

Selam ve dua ile…  

Bu haber 3974 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi