Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Akp\'nin Gecikmesi

Fazlı GÜVENTÜRK

04 Ocak 2009, 12:50

Fazlı GÜVENTÜRK

AKP’NİN GECİKMESİ

            Çağımız bilgi ve bilgisayar çağı. Bu nedenle bazı yapmamız gerekenlere geç kaldığımızda treni çoktan kaçırmış oluyoruz. Zira artık trenlerde kömürle çalışan ağır yük trenlerinden değil.

            Hayatta herkes bir türlü yaşamıştır. Geç kalmayı. Kimi gecikmeler telafi edilebilir, yerine konulabilir hatalar doğurur. Hatta bazıları isabetli bile olur. Hayat kurtulur. Tabi ki bu Yaradan’ın o insana ölçtüğü ömrün henüz son damlasının düşmediği nihayetine ermediği içindir.

            Bu gecikme bazı zamanlarda ise telafisi mümkün olmayan yaralar açar insan ömründe. Biraz Türk filmi gibi olacak ama nikâhına yetişemediği kadını sevmediği insanla evlenmek zorunda bırakan şaşkın âşık gibi.

            Neyse esas konumuza dönelim.

            Yeni yılın ilk ışıkları da önümüzde yapılacak yerel seçimlerde Kırıkkale’yi muhtemel yönetmesi planlanan Ak Parti adayını bizlere göstermedi. Düğüm gittikçe karmaşıklaşıyor. Ak partinin mevcut belediye Başkan adaylarının hepsi kendi alanında deneyimli ve bir türlü sözü geçen insanlar. Mevcut Belediye başkanı, Eski Milletvekili, Genel seçimlerde milletvekilliğini kıl payı kaçıran Avukat, Federasyon eski başkanı, üst düzey bürokrat, Deneyimli bir mühendis…

            Kırıkkale’nin adayının belirlenmemesi ve hala sürüncemede bırakılması kafalarda sürekli soru işareti bırakıyor. İnsanların zaten senaryo yazmaya hazır olan akıllarına olmadık fikirler getiriyor. Bu günlerde her yerde Ak Partinin Aday adaylarının arasından kimin öne çıkacağı konuşuluyor. Hele MHP, CHP, DSP DP, gibi partilerin adaylarının netleşmesiyle durum iyice merak ediliyor.

            Ak partinin adayının bu denli önem taşımasının çeşitli nedenleri var elbet. Birinci ve en önemli nedeni hala iktidar partisi olan Ak partinin yurt genelinde esen lider parti havası. Bu hava ile Ak partiye şans verenlerin sayısı az değil. İkinci nedeni aday adaylarının durumu.  Kendi alanlarında parlak kariyere sahip bu adaylardan hangisinin ipi göğüsleyeceği. Mevcut başkan ve Eski Milletvekilinin yatığı icraatlarla öne çıktığı ancak yeni aday olanlarınsa projelerini ortaya koyduğu ilginç bir aday belirleme süreci yaşıyoruz.

            Benim burada vurgulamak istediğim ülkeyi yöneten, halen ciddi oy potansiyeline sahip ve kadroları ile seçmenlerine kuvvetli olduğunu gösteren AK partinin bu durumda neden acele etmediğidir. Bu geç kalmışlık fayda vermiyor. Yani fazla naz âşık usandırır sözünden yola çıkacak olursak sürekli lastik gibi bu işi uzatmak faydalı olmuyor. Herkesi yıpratıyor. Mevcut Başkanla yola devam edilecekse neden adayların ortaya çıkmasına izin verildi. Yok yeni bir adaysa neden şu ana kadar belirlenip haydi hayırlı olsun yolcu yolunda gerek denmedi. Burası Ankara Büyükşehir belediyesi gibi değil ki. Deseniz ki kamuoyunu alıştırıyoruz. Kırıkkale temayül yoklamalarının veya anketlerin hızla yapılabileceği bir şehir. Ankara’nın bile sonrasında açıklamak yada hala açıklamamış olmak Ak parti kadar Aday adaylarını ve dolayısıyla yarın aday olanı da yıpratacak.

Senaryo yazmak için emekliler parkında oturan halkım “kim bilir neyi var ki bu kadar zorlandılar aday yapmakta” şeklinde başlayarak uzatacak konuyu. Zaten gazeteler ve internet siteleri de başladılar bir yerlerinden sündürmeye bu işin uzamasını ve adayın belli olmamasını.

Biran önce yola devam edecek adayın belirlenmesi ve rakip partiler ile fikir mücadelesi yapılması gerekirken aynı parti içindeki dengelerin birbirleriyle mücadelesine son verilmesi gerektiğini değerlendiriyorum.

Selam ve dua ile….

 

 

Bu haber 3917 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi