Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÖLDÜRMEK VEYA ÖLMEK KOLAY MI..?

Fazlı GÜVENTÜRK

12 Mart 2010, 23:49

Fazlı GÜVENTÜRK

ÖLDÜRMEK VEYA ÖLMEK KOLAY MI?

          Sebep ne olursa olsun Allah(cc)’ın verdiği canı almaya kimse yetkili değildir. bu yetkiyi kimseye vermemiştir yaradan. Savaş durumunda bile bazı kadide ve kuralları vardır.

          Ne Allah’ın nede beşeri yasaların yetki vermediği, izin vermediği can almayı ne kadar kolay görüyoruz. Ekranlarda sıktım kafasına, kafasına sıkın, temizleyin, götürün tabirleri gırla gidiyor. Bunu da oturup çoluk çocuk seyrediyoruz. Epey zaman önce kurtlar vadisinde balta ile kafa kesme olayını izledikten sonra bu işi bu kadar kolay olmadığını yazmıştım. Ne ölen için boynunu baltanın altına uzatmak kolay nede baltayı sallayana kolay. Cüneyt filmlerinde oluyordu elbet. Kara Murat cellâdın baltasının altına nara atarak gidiyor. Ama realite öyle değil. O yazıyı yazdıktan sonra kurtlar vadisi düşmanı ilan edilmiştim gelen yorumlarda.

          Özel Kuvvetler komutanlığı personeli çok ciddi eğitimlerden geçer. Bunu defaten söyledim. Dağda bayırda karada havada ciddi eğitimler alır. Zor şartlar altında hayatta kalma eğitimleri olur. Bu eğitimin bir parçası da hayatı idamedir. Yani arazi şartlarından bulduğun ile beslenerek yaşamını sürdüreceksin. Bu safhada bu eğitimleri alan yani öldürme sanatını en ağır şekilde alan timin aç olduğu halde eline geçen yavrulu tavşana nasıl şefkatle yaklaştığını gördüm. Yavrularını gördüğümüzde kimse o tavşanı yemek istemedi.

          Bu pozisyonda bile hayvana merhamet eden veya etmesi gereken insanoğlunun nasıl vahşileştiğini bir kez daha gördük.

Hacılar kasabamızın belediye Başkanı Memduh Bodur uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. Çok yazık. Bir kere her şeyden önce o bir insandı. Evlatları eşi vardı. Yavrulu bir tavşana gösterilen merhamet ona gösterilmedi. Gerçekten çok acı ve çok yazık.

O bir siyasetçiydi.  Üç dönemdir farklı partilerden Belediye başkanlığını kazanmış bir siyasetçiydi. Mutlaka kasabasına farklı ve güzel hizmetleri olmuştur. Elbette yaşadığı şehrin güzelleşmesini istemiş ve çaba göstermiştir. Güzelliği için uğraştığı kasabasından kaldırıldı cenazesi. Elbet ölüm haktır. Her fani tadacaktır ölümü. Ancak henüz ne olduğu kesin açıklanmadı ama pekte geçerli olmayan bir sebeple bu şekilde ebede gitmek zor.

          Kendisini tanıyordum. Farklı partilerden yerel seçimlere katıldık. Kendisi Hacılar kasabasının MHP’li başkan adayı iken bizler Kırıkkale Belediye meclisine farklı partiden girdik. Ama farklı platformlarda birlikte olma durumu doğdu. Böyle bir ölümle aramızdan ayrılması üzücü oldu.

          İnsanların öldürme duygularını kamçılayan olgulardan toplumu uzak tutmak gerekiyor. Nasıl yapılır bilmiyorum ama bu duygular olumsuz etkiliyor. Açın ekranlar, ya bir çarpık ilişki veya kafasına sıkma sahneleri var. Hangi dizi olursa olsun insan hayatını önemsemeyen kareler getiriyor ekrana. Böyle olunca da elbette silah bulan herkes kendini kral görüyor.

          Siyasilerin dikkatli olması gerektiğini Asya’dan Avrupa’ya herkese söyledim. Kaderci olmak dinimizin gereği ama tedbir almak daha büyük gereğidir. Bu nedenle Anadolu’dan, Egeye, Karadeniz’e, Trakya’ya kadar siyasilere söylüyorum, dostlara bir kez daha hatırlatıyorum dikkat edin. Çünkü çok insanla muhatap oluyorsunuz ve herkesin ruh hali bir olmuyor. Hele birilerinin nasırına basıyorsanız her dakika risk içindesiniz demektir. Elbet doğru bildiğinizi yapacak, söyleyeceksiniz ama tedbirinizi alacaksınız. Katil ruhlulara karşı tedbirli olacaksınız.

          Memduh Bodur’a Rabbimden rahmet diliyorum. Başta Ailesi olmak üzere tüm MHP camiasına ve Hacılar kasabasına başsağlığı temenni ediyorum.

          Selam ve dua ile…

Bu haber 4233 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi