Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÖZELLİĞİ NEREYE KADAR

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Kasım 2014, 00:33

Fazlı GÜVENTÜRK

ÖZELLİĞİ NEREYE KADAR

            Söz Akparti icraatından açılınca belki de herkesin hemfikir olduğu ilk konu sağlık konusudur.

            Öyle veya böyle kimine göre başarılı bir iktidar süresi geçiren ve geçirmeye devam eden, kimilerine göre ise başarısı başarısızlığı yanında solda sıfır olan iktidar partisinin başta da dediğim gibi sağlık alanında yapmış oldukları hiçte küçümsenecek ölçüde değildir.

            Başka icraatları değil de sadece sağlık alanında yapmış oldukları konusunu ele almak isterim bugün.

            Çok yakınım rahatsızlandı. Sigortasında falan da bir sorun yok. Çalışan memur. Devlete ait hastane mi olsun özel mi olsun sorusu ve cevabı ile kafamız meşgulken özel hastaneye gitmemiz durumunda işlemlerimizin daha kısa sürede biteceğini düşünerek özeli tercih ettik.

            Şimdi bazı konular öncelikli olunca elbette tabiî ki para düşünülmez. İmkanların neyse onun en üst sınırı zorlanır. Tatile gidersiniz para harcarken düşünmezsiniz, bir dosta ikramda bulunurken paranın pulun lafını etmek ayıptır, bir ihtiyaç sahibinin müşkülünü giderirken üçün beşin lafını etmezsiniz. Ama en çokta sağlık konusu olunca işin içinde o zaman ne var ne yok her şeyi ortaya döker çaresine bakarsınız. Bunda sıkıntı yok.

            Bizde öyle olduğunu değerlendirdik ve özel hastaneye gittik elbet her hizmetin bir bedeli olacaktır. İlk girişte alınan para gayet normaldir. Alındı. Doktor kontrol ettikten sonra tetkikler istendi. Tabi olarak her tetkike ayrı ücret ile gereken yapıldı ve sonuçlar doktora gösterildi. Bu işlem hemen yapılmadı. Bu özel hastanenin bence birinci eksiğidir. Tıbbi müdahale hılı yapılsın diye insanlar tetkik veriyor özeli tercih ediyorsa oda özel gibi hızlı olmalıdır.

            Tetkiklerden sonra tedaviyi ötelemek ihtiyacı doğdu ve bir süreliğine ertelediğimiz tedavi arasında Ankara’ya gittik. Ötelenen tedavi neticesinin elbet bir sıkıntısı da olacaktır. Aşırı ağrı nedeniyle Ankara hastanesine gittik. Acil servis çok kalabalık ve adeta boş müdahale yatağı bile bulmak zorken o doktor ve hemşirelerin çabaları takdire şayandı. Sabahın beşinde altısında geceden kalma olmalarına rağmen asla yorgunluk belirtisi yoktu ve her gelen hastaya ilk hasta muamelesi yapılıyordu.

            Sonra bu hastanenin aciline ertesi ve ertesi günde gitmek zorunda kaldığımızda personelin değişmiş olmasına rağmen hizmetin değişmediğini görmek bana mutluluk verdi.

            Yakınımın bu rahatsızlığından dolayı ameliyat durumu hasıl oldu. İlk muayenenin yapıldığı özel hastaneyi tercih ettik yine.

            Giriş ücreti alındı tekrar. Bu yanlıştı. Teşhis burada konmuştu. Başka doktor olsa bile tedavi tekti. Sonrasında ameliyat ücretini söylediler ve bir kısmını yatırdık. Bir kısmı ameliyat günü verilecekmiş.

            Tekrar tetkikler yapıldı. Yapılan tetkiklerin içinde daha önce yapılanlar da vardı ve onlar içinde ayrı ücret alındı. Buda yanlışı özel hastanenin. Ertesi gün yatırdık hastamızı ve şükürler olsun sorun olmadan ameliyatı başarılı geçti. Sıkıntı olmadı.

            Yirmi dört saat sonra da taburcu oldu.

            Burada vurgulamak istediğim konu şudur. Özel hastaneler hizmet noktasında çok başarılı ve çağı yakalamış durumda. Sadece yoğunluğu azaltacak tedbirler alınırsa özele hiç gerek kalmaz.

            Özel hastane daha hızlı ve mutlaka dediğimi tekrarlıyorum her hizmetin bir maliyeti olacaktır ama hastaya da müşteri gözü ile bakmak ve cebi şişkin görmek yanlış. Bunun bir çaresini bulurlarsa daha çok tercih edilir olurlar.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2903 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi